- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prefix kraju przy połączeniach przychodzących +48
Witam,
Ostatnio mój główny numer przeniosłem z T-Mobile do NJU.
Jestem zadowolony z wybranej sieci i Oferty ale pojawił się problem z brakiem wyświetlania prefiksu kraju przy połączeniach przychodzących.
W T-Mobile każde połączenie przychodzące było poprzedzane +48 jeśli ktoś dzwonił z Polski.
W Orange zazwyczaj nie ma tego prefiksu i wyświetla się sam numer XXXXXXXXX.
Jest to dla mnie uciążliwe z kilku powodów. Zapisując nowe kontakty muszę pamiętać aby dodać prefiks kraju gdyż często podróżuję za granicę i zapisywanie numerów z kierunkowym kraju ułatwia mi korzystanie z telefonu. Ostatnio zauważyłem że mój zestaw audio w samochodzie nie wyświetla nazwisk osób dzwoniących gdyż Orange wyświetla numer 9 cyfrowy XXXXXXXXX a w telefonie mam zapisane z +48.
Podróżując po Polsce zauważyłem że są miejsca niekoniecznie zlokalizowane przy granicy państwa w których +48 się pojawia. Raz jest raz nie. Wiem że to chyba zależy od województwa lub lokalizacji stacji bazowej.
Napiszcie czy u Was w miejscowości się pojawia prefiks czy nie.
Ja jestem z Łodzi i nie ma prefiksu, natomiast 60 km od miasta na granicy województw raz +48 jest raz nie ma.
Czy można u operatora zgłosić prośbę aby każde połączenie poprzedzał numer kierunkowy kraju ??
Pozdr
Baluu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BaluuJak masz teraz numer NJU to pytaj się tu https://www.njumobile.pl/obsluga/forum
U mnie w T-mobile nie mam problemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, Dziękuję, wiem że w T-Mobile zawsze się wyświetla +48, natomiast w Orange / NJU to loteria...
To czy się wyświetla prefiks nie zależy od rodzaju umowy Orange / NJU gdyż podróżuję z znajomymi mającymi Orange i sytuacja jest identyczna.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BaluuTo zgłaszaj ten problem do BOK NJU/Orange
Edit podobno w Plusie tez jest taki sam problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś