- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Polityka uczciwego korzystania
► Temat został przeniesiony z kategorii O społeczności ze względu na poruszane zagadnienia - Moderator Rafał ◄
Mam wątpliwości, czy ta polityka uczciwego korzystania powinna dotyczyć taryf biznesowych i firm. To raczej polityka naciągania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@vonarisPolityka Uczciwego korzystania (ang. Fair Usage Policy - FUP) została wprowadzona na mocy rozporządzenia UE.
Oznacza to, że nie stanowi ona wewnętrznej regulacji Operatora, a co za tym idzie Orange musi się do niej dostosować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@@Piotrekk85 właśnie byłem w trakcie uzupełniania posta, bo napisałem strasznie lakonicznie i w sumie wydźwięk zły mi wyszedł ale widzę, że mnie ubiegłeś. 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W salonie powiedziano mi, że jeśli udowodni ę kilkoma rachunkami, że prowadzę działania na terenie Unii Europejskiej, to tych dodatkowych kosztów nie będzie. Czy to na pewno prawda?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz się jedynie starać wykazać, że mieszkasz i przebywasz w Polsce. Wtedy zgodnie z prawem unijnym opłat być nie powinno. Ale to mega trudno wykazać, jak częściej przebywasz w roamingu niż w Polsce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niezależnie od przedstawienia przez Ciebie dowodu opisanego w regulaminie, w przypadku gdy w okresie 4 miesięcy numer przebywał w Strefie 1 co najmniej przez połowę tego okresu i częściej korzystałeś z usług w roamingu w Strefie 1 niż w kraju lub korzystałeś kolejno z wielu kart SIM w ramach roamingu, poinformujemy SMS-em o konieczności zmiany sposobu korzystania z usług w roamingu w Strefie 1. W przypadku braku zmiany korzystania z usług w roamingu w Strefie 1 w ciągu 14 dni od naszego wezwania, naliczymy opłaty dodatkowe podane w SMS-ach. Tylko czy salon przekazał Ci, że przyjmie takie dokumenty?