- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzwoniłem ostatnio reklamować połączenia w roamingu, których nie odebrałem (nawet ich nie mam na liście połączeń) a mimo to zostały zafakturowane. Podczas składania reklamacji konsultantka spytała się czy mam aktywną pocztę głosową i wmawiała że będąc w roamingu, takie przekierowanie na pocztę będzie taryfikowane.
Pocztę głosową mam nieaktywną, ale jak wygląda sytuacja z taryfikowaniem? Załóżmy miałbym pocztę aktywną, telefon wyłączony, czy każdorazowo gdy ktoś się nagra to będzie ode mnie pobierana opłata? To jakieś niedorzeczne. Czy to prawda czy po prostu niedouczony konsultant?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samo przekierowanie na pocztę w standardowym pojęciu (w sensie ktoś dzwoni do Ciebie, Ty np. odrzucasz, połączenie jest przekierowane na pocztę) jest bezpłatne.
Przekierowania poprzez pocztę (oddzwaniasz z poczty na numer który zostawił wiadomość), dzwonienie na skrzynkę poczty itp itd są płatne.
W mega archiwalnych ofertach może być nieco inaczej, ale na 99% nie masz takiej oferty (chyba że to jakaś negocjowana oferta na firmę). Tu jest regulamin http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/2073/2123203.pdf , zmiany zaszły od 2007 roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samo przekierowanie na pocztę w standardowym pojęciu (w sensie ktoś dzwoni do Ciebie, Ty np. odrzucasz, połączenie jest przekierowane na pocztę) jest bezpłatne.
Przekierowania poprzez pocztę (oddzwaniasz z poczty na numer który zostawił wiadomość), dzwonienie na skrzynkę poczty itp itd są płatne.
W mega archiwalnych ofertach może być nieco inaczej, ale na 99% nie masz takiej oferty (chyba że to jakaś negocjowana oferta na firmę). Tu jest regulamin http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/2073/2123203.pdf , zmiany zaszły od 2007 roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poczta głosowa w roamingu - czy płatna?
Dzięki bardzo, wujek google też podobnie mówił ale wolałem się upewnić bo konsultantka była przekonana o swojej nieomylności (w ankiecie która oddzwania otrzymała cyferkę 1 za karę).
Swoją drogą, co wyjazd poza UE to mam jakieś dziwne połączenia na fakturze. Zawsze reklamacja i zawsze uznana na moją korzyść po analizie z partnerem roamingowym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś