Nie można wyświetlić tego widżeta.

Po przejściu z karty na abonament nie mogę aktywować karty esim

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 10
  • 20
  • 0

W tym nowym telefonie przy pierwszej aktywacji nie było karty fizycznej tylko wifi.

Wszedłem w usługi orange i wyłączyłem usługę esim. Następnie włączyłem ją ponownie, włączyłem wifi i zeskanowałem kod QR wyskoczyło info o smsie od operatora. Sms nie przyszedł tak jak poprzednio, karta fizyczna sim była w drugim telefonie. Czyli cały czas bez rezultatu.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7215
  • 29495
  • 232

Problem z esim

A normalne SMSy do ciebie dochodzą?

• 10
  • 20
  • 0

Problem z esim

Tak, nie mam problemu z smsami w telefonie z fizyczną kartą sim. W telefonie w którym próbuje aktywować esim jest podłączony przez wifi poprzez modem mobilny i siedzi w nim karta sim od orange. Jak wrócę do domu spróbuje poprzez wifi ale poprzez światłowód. Może to ma wpływ na to że nie chce się aktywować, chociaż w to wątpię.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7215
  • 29495
  • 232

Skoro inne SMSy dochodzą, a ten jeden nie dochodzi, to oznacza że nie jest wysyłany, czyli problem musi być w systemach Operatora, nie u ciebie. Reklamuj.

• 10
  • 20
  • 0

Udało się aktywować esim, kod aktywacyjny nie przyszedł, dopiero doradca wysłał go ręcznie. Teraz jednak mam inny problem. W karcie esim jest ustawiony nie mój numer telefonu tylko jakiś techniczny. Jak dzwonię to nie wyświetla się mój numer, najgorsze jest to że jak dzwonię z karty fizycznej z innego telefonu to tez numer się nie wyświetla. W ustawieniach nie ma blokady mojego numeru.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20430
  • 59013
  • 800

@arsson sprawę z wyświetlaniem numeru trzeba załatwić przez infolinię. Konsultant ma wgląd na Twoje konto i pomoże w ustawieniach.