Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POMOCY !! GIGANTYCZNY RACHUNEK

ROZWIĄZANE
SP50
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Jest napisane: Abonament za usługę gdzie jest dziecko orange.

Pablo5
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny

@SP50  a mógłbyś załączyć zdjęcie  faktury z kwotą zasłaniając twoje dane i nr usługi

Kimiriko
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

Rozumiem, że odpisałeś na gdziejestdziecko@orange.com.

Tak jak już wyżej padło - pisz na Skierniewice. 

Dla mnie to niepojęte jak mogli odrzucić Twoją reklamacje. To przecież jakiś ewidentny błąd systemu, że naliczyło taki rachunek z kosmosu. Z ciekawości co oni napisali w uzasadnieniu umowy? Wiadomo korzystasz to płacisz. Ale przecież nie mogą tu wstawić zwykłej formułki opłaty naliczamy zgodnie z cennikiem. 

Cracers
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

A mnie ciekawi jaką odpowiedź dostales od operatora,  jak została ta negatywna odpowiedź uzasadniona. Bo rozumiem że abonament za usługę należy zapłacić ale ona kosztuje trochę mniej niż naście tysięcy.

@Kimiriko była szybsza 

Kimiriko
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

@Cracers 

Dla mnie to jest nie do pojęcia. Co w głowie miała (albo czego nie miała) osoba która napisała taka odpowiedź. 

Swoją drogą chyba @SP50  pobiłeś jakiś rekord. Nigdy na forum ani nawet poza nim nie spotkałam się z takim błędem na rachunku. A już różne w życiu sądowym widziałam. 

IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@SP50napisał(-a)

Jest napisane: Abonament za usługę gdzie jest dziecko orange.

Usługa nie jest od Orange, operator ją tylko udostępnia i przy takim rachunku, obie strony są zadowolone. 

Takie coś to gratka dla reportera

Jakoś trudno mi uwierzyć że to opłata miesięczna, jeśli tak, to taniej wyjdzie ci ochronę wynająć

SP50

To mi przysłali:

Dzień dobry,
w nawiązaniu do otrzymanego zgłoszenia dotyczącego opłat za usługę Gdzie Jest Dziecko dla numeru 60
informuję, że na wskazanym numerze zarejestrowaliśmy korzystanie z serwisu Gdzie Jest Dziecko świadczonego
przez Orange w modelu Zamów z Orange.
Nie mamy podstaw do uznania reklamacji i anulowania opłat.

Aby uniknąć opłat w przyszłości, proponuję wyłączenie usługi, poprzez wysłanie bezpłatnego SMS na numer 8082
o treści STOP GJD.

Jeśli nie chce Pan korzystać z usług elektronicznych zarówno tych świadczonych przez Orange, jak i naszych
partnerów, można włączyć opcję „Limit indywidualny na Usługi Elektroniczne” i ustawić go na kwotę 1zł

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@SP50  słyszałem o różnych karach za zerwanie umowy za usługę biznesową, ale taka? Co piszą w aplikacji, w fakturze i specyfikacji? To abstrakcyjna kwota.

Jedynie, co może być, to opłata za dane komórkowe poza Unią i to masowe używanie..

slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@SP50  podejrzewam błąd systemu i błędne kwoty na fakturze, a co widnieje na Twoim koncie w Mój Orange na stronie lub w apce?

SP50

To samo.