- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Open Extra - Kiedy Otrzymam ?
Rozmawiałem dziś z 4 konsultantami Orange i jest remis 2:2. Mam usługę stacjonarną i abonament wspólny. Jedni twierdzą że nie uzyskam rabatu orange open extra po dobraniu nowej oferty smart plan lte dodatkowy a inni twierdzą że otrzymam. Jedni twierdzą że smart plan lte dodatkowy jest gratisowy i jest składową abonamentu wspólnego i rabat mi się nie należy a inni twierdzą że rabat się należy bo to nowa umowa i nowy numer. Czy te regulaminy nie magą być pisane prościej i jaśniej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na przykład:
1) telefon domowy - plan na każdzy dzień
2) funpack
3) internet mobilny Lte Free Net 24,99
4) komórka Smart Plan Lte 65,98 (po rabatach 34,99)
I ew. co chcesz dokupić.
Oczywiście nie podawaj numerów i danych osobowych.
Jeśli chodzi o sam numer Smart Plan LTE Dodatkowy - jest to ujętę w dokumentacji oferty Smart Plan LTE Wspólny - zerknij chociażby tu
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2001737/4099557395.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam:
1. Internet LTE dla domu - usługa stacjonarna
2. Smart Plan LTE Główny - usługa mobilna
3. Smart Plan LTE Dodatkowy - usługa mobilna
Planuję dokupić:
1. Smart Plan LTE Dodatkowy
Obecnie nie mam rabatu Orange Open Extra. Czy dokupienie oferty jak wyżej skutkuje uruchomieniem tego rabatu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pisałem pismo w tej sprawie. Miałem dziś telefon od kogoś z Orange. Podobno ten plan dodatkowy także uruchomi rabat orange open extra. Coraz mniej mi się podoba w Orange. Co konsultant to inna opinia. Dziś rozmawiałem z 4 konsultantami ma infolinii i każdy mówi co innego. Naprowadzali promocji i rabatów a sami nie wiedzą jak z tego korzystać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Za numer dodatkowy nie będzie rabatu Orange Open Extra, będzie za numer główny.
Ale dokupienie oferty spowoduje przeliczenie rabatów, jeśli obecnie go nie masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyjątkowo niekorzystny układ dla Orange. Zakup darmowego numeru spowoduje spadek przychodu z kontraktu o 50 %.
Przy okazji ciekawe pytanie trochę w temacie: co sie dzieje z numerami dodatkowymi po rozwiązaniu umowy Planu Wspólnego głównego jeśli umowy na Dodatkowy trwają dłużej ? Podobno same nie mogą funkcjonować bo korzystają z zasobów numeru głównego,.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mogą funkcjonować. Kosztują 40 zł miesięcznie.
Bez minut i braku wielu usług dodatkowych.
Sytuacja co piszesz często się zdarzy, jeśli lojalka na numer główny rozjeżdża się z dodatkowym - jeśli ktoś przedłuży umowę w innej ofercie niż wspólna lub zrezygnuje z numeru głównego.
Zawsze na numerze dodatkowym zawczasu można zmienić plan. Ale taki z opłatą min 40zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piszesz że można zmienić plan ... a więc nie jest to umowa na okres zastrzeżony i można ją rozwiązać z miesięcznym wypowiedzeniem ?
Mnie konsultant na czacie napisał, że umowa na dodatkowy trwa tyle ile umowa głównego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jest tak. To są dwie różne niezależne umowy. Umowę na abonament dodatkowy z tego co się orientuję można zawrzeć za 12, 20, 24 miesiące.