- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
Cześć,
Dnia 29.10.2024 została podpisana umowa Orange Love na internet telewizję netlix i podłączony obecny abonament telefoniczny.
Ostatecznie wyszły komplikacje z mieszkaniem i będziemy musieli zrezygnowac z usługi. Umowa podpisana stacjonarnie, więc nie obowiązuje 14 dni na jej odstąpienie, ale...
Doradca po pierwsze naciskał I kłamał że jak do 31 nie zamontujemy to promocja nie wejdzie w życie, oraz że po 48h nie można zmienić terminu montazu, dziś się okazało że można kiedy się chce.
Także do montażu usługi nie doszło i jest obecnie przełożona i to też nas ratuje jakoś minimalnie, bo usługa nie jest świadczona.
Druga i najważniejsza sprawa, doradca nie zweryfikował danych osobowych, nie wziął do rąk dowodu osobistego, ba nawet o niego nie po prosil. Więc nie doszło do weryfikacji danych, a telefon mógł być kradziony, a osoba podpisującą mogłaby być słupem.
Czy w tej sytuacji Orange będzie prokonsumencki idac na rękę i pozwolą zrezygnowac, czy będzie trzeba zgłosić sprawę do Uokik o złamanie prawa, a dodatkowo z prawnikiem wystosować do nich pismo? Doradca nie ma jak się wybronić nawet, nie zweryfikował danych oprócz zapytania o imię i numer telefonu, ale pójście do niego do salonu nie wiem czy zda się na wiele, czy nie lepiej od razu centrale atakować. Spokojnie mogą zweryfikować nagrania z kamer, że w żadnym momencie nie zostały zweryfikowane dane osobowe, czy po zdj dowodu że to ta osoba, kompletnie nic. Błąd doradcy, ale dla nas chyba korzystny?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
@Garrunapisał(-a)
Czy w tej sytuacji Orange będzie prokonsumencki idac na rękę i pozwolą zrezygnowac, czy będzie trzeba zgłosić sprawę do Uokik o złamanie prawa, a dodatkowo z prawnikiem wystosować do nich pismo?
Z tym grożeniem uokikiem i prawnikiem to nie tak szybko. Gorąca głowa i brak snu to zły mix. Po kolei i spokojnie, poproś o anulowanie umowy, uzasadnij, poczekaj na rozwój wypadków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
Taki jest plan, ale w ostateczności wytknięcie błędu doradcy, który jawnie popełnił krytyczny błąd przy zawieraniu umowy stacjonarnie, nie weryfikując osoby. (nie wspominając, że w handlu to częsta praktyka żeby łamać prawo, póki nie trafi się ogarnięty klient, chociażby kwestia udzielanych rat w sklepach)
Pytanie czy dobrowolnie odpuszczą i nie będzie problemu z odstąpieniem umowy, czy zacznie się typowa gadka że umowa zawarta stacjonarnie to nic nie można zrobić. I trzeba będzie się z nimi szarpać? Wtedy zostaje tylko kwestia braku weryfikacji i odczytu z kamer, że tak było. 😉
Teraz zwykły Janusz który znalazł twój telefon, odblokował go, zapoznał się z twoimi danymi mógł pójść do Orange, założyć sobie internet, a ty byś o tym nawet nie wiedział, póki nie dostałbyś pisma od komornika z zadłużeniem. Od czegoś się weryfikuje osobę stacjonarnie?
Jutro się okaże, czy Orange faktycznie jest tak prokonsumencki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
@Garru z doświadczenia wiem, że nie pozwolą na rozwiązanie umowy.
Możesz składać reklamację na obsługę, ale przy rozmowie oko w oko, to słowo, przeciwko słowu, a zapisu rozmowy nie masz...
Według mnie rozwiążesz umowę tylko z karą umowna, a to się nie opłaca.
Lepiej ją przenieść w inne miejsce, np komuś z rodziny i współdzielić usługę
Żadne wyższe i stancje nie pomogą, gdyż umowa jest ważna...bez względu na okoliczności jej zawarcia
Życie...
Możesz próbować działania nie dopuszczania do instalacji netu, może poskutkuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
@Garru nie rozumiem twojego toku myślenia i jednoczesnie pochopnego działania , z jednej strony grozisz UOKiK , oraz prawnikiem , z drugiej strony piszesz tutaj oczekując dobrych rad i pomocy od uczestników na forum . To sam musisz zdecydować jaką podjąć decyzję i co chcesz osiągnąć . Pamiętaj że wszystko można wyjaśnić i reklamować bez emocji , a czasami , nawet polubownie .
Pozdrawiam .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
@agat13 Tylko trzeba się wylegitymować, więc tu nie ma mowy o konwersacji słowo w słowo, a brak po proszenia o dowód osobisty czy innego dokumenty, co można ujrzeć na kamerach.
Obecnie wynika tylko z tego tyle, że można w Orange robić umowy na słupy i albo akceptujesz to i będziesz komornikowi płacić, albo nie masz innej opcji. Czyli jawne łamanie prawa polskiego, wystarczy że znajdziesz na ulicy telefon, odczytasz z niego dane osobowe, pójdziesz do Orange i założysz sobie ich usługę. Dana osoba o tym się dowie za kilka miesięcy z wezwania do zapłaty od komornika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
Witam ponownie .
@Garru jeszcze nie rozumiem tego , że jak tak wszystko wiesz w twojej sprawie , w tym temacie dyskusji , to jak to się stało , że nagle stałeś się pokrzywdzony Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
@jan1 Widać, że jesteś pracownikiem 😉
Chyba logiczne jest to, że szukam najlepszego rozwiązania i jestem świadomy błędów salonu Orange?
Wystarczyło mi poczytanie tutaj jak jest ciężko odstąpić od umowy z nimi i czy w tej sytuacji póki usługa nie jest świadczona łatwo pójdzie czy będą w zaparte iść z zerwaniem umowy i karą w wysokości 5k.
To czy warto wtedy wytknąć błąd pracownika i wtedy już agresywniej walczyć, pracowałem w Handlu i wiem, że taki klient wtedy najwięcej ugrywa nawet, żeby mieć święty spokój. 😉 To że pracownik złamał prawo to nie mój problem, to on będzie odpowiadać przed kierownikiem regionalnym, nie ja, to on straci ewentualnie pracę, nie ja.
Oczywiście nie chce robić mu problemów, ale jeżeli będzie tak zaparty jak był napalony na premierę 3 dni temu i jeszcze naciskał na montaż, kłamiąc, że nie da się go przełożyć, no to sorry, life is brutal.
Kwestia jest prosta, czy podpisanie umowy bez weryfikacji dokumentu tożsamości może umowę unieważnić raz dwa? Wystarczy, że kierownik salonu ew regionalny sprawdzi, że tak było i odstąpienie będzie, czy trzeba iść zgłosić to do UOKIK.
Trzeba być świadomym konsumentem i ja nim jestem, a szukam wsparcia i rozwiązań osób, które z Orange odstępowały umowy i jak to wyglądało.
Czemu jestem pokrzywdzony? wyszły różne kwiatki z mieszkaniem, do którego miałem się wprowadzać dokładnie dziś, więc nie doszło do montażu, a ew wprowadzka za 2msc 😉
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love rezygnacja
Najważniejsze nie jest to czy można było zawrzeć umowę na słupa. Najważniejsze jest to, że ta konkretnie umowa NIE została zawarta na słupa. W sądzie ta konwersacja którą tu prowadzisz miałaby walor dowodowy
IMHO póki nie ma instalacji, to umowa nie weszła w życie.
- « Poprzedni
- Następny »