Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orange Love - przeniesienie komórki

ROZWIĄZANE
Erni80
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Orange Love - przeniesienie komórki

Witam,

posiadam pakiet orange Love ( 89,99)

nr komórkowy oraz drugi numer komórkowy na internet mobilny ( 2 numery).

Chcę przejść do innej sieci , umowa kończy się na początku przyszłego roku. Z internetu mobilnego chcę zrezygnować. Jak to zrobić by nie stracić nr.komórkowego i przenieść go do innej sieci?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

Orange Love

@Erni80 w tym czasie jak składałem wniosek o przeniesienie, on-line był tylko dla ofert abonamentowych. Ja pilnowałem przez infolinię.

Co do pilnowania poprawności danych, to chodzi o informacje zawarte we wniosku, PESEL, nr dowodu, daty końca umowy itp.

Może też być potrzeba podania danych, z jakiej oferty numer jest przenoszony. W Twoim przypadku to abonament.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 ODPOW. 19
ketrasaArtur

Orange Love

@Erni80 po prostu złożyć wniosek u operatora do którego chcesz przenieść numer z dniem końca umowy.

Ze względu, że to jest OL, po przeniesieniu numeru, umowa w Orange zostaje rozwiązana.

Erni80

Orange Love

a co z internetem mobilnym ? trzeba złożyć wypowiedzenie?

ketrasaArtur

Orange Love

@Erni80 ponieważ nastąpi rozerwanie umowy z racji przeniesienia numeru do innego operatora, cała umowa jest rozwiązana, internet mobilny również.

Ponieważ jakiś czas temu byłem w identycznej sytuacji, to po złożeniu wniosku o przeniesienie, w Orange złożyłem wypowiedzenie. Podobno nie trzeba, ale nie chciałem ryzykować.

Erni80

Orange Love

wypowiedzenie złożyłes na internet mobilny czy cały pakiet?

ketrasaArtur

Orange Love

@Erni80 na cały pakiet. Jak zaznaczyłem, ponieważ następuje rozerwanie pakietu, więc podobno nie trzeba.

Warto też śledzić na infolinii u operatorów, na jakim etapie jest przenoszony numer.

Warto też sprawdzić poprawność danych przy składaniu wniosku.

Erni80

Orange Love

Reasumując:

Składam wniosek u innego operatora o przeniesie komórki z dniem xxxxx 

Następnie składam wnisoek o nieprzedłużanie umowy na pakiet orange na te 2 numery ( komórka + int.mobilny) z dniem końca umowy ?

mam ten numer kom. od kilkunastu lat i nie chciałbym go stracić

ketrasaArtur

Orange Love

@Erni80 wystarczy, aby złożyć wniosek o przeniesienie do nowego operatora z dniem końca umowy. Taki wniosek można już złożyć na 120 dni przed końcem obecnej umowy.

Pilnuj tylko poprawności danych na wniosku o przeniesienie.

Jak jest prawidłowo wypełniony, to gładko pójdzie. Bez obaw, nie stracisz.

Erni80

Orange Love

"Pilnuj tylko poprawności danych na wniosku o przeniesienie."

wniosek będę składał przez infolinię zapewne, więc masz na myśli termin końca umowy u obecnego operatora i data przeniesienia numeru?

ketrasaArtur

Orange Love

Pilnowanie obu operatorów oraz poprawności danych, to podstawa do skutecznego przeniesienia numeru.