Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Love i zmiana właściciela umowy w trakcie jej trwania

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1028
  • 3369
  • 0

Czy można w trakcie trwającej umowy lub przy przedłużeniu zmienić właściciela na umowie ale zachowując wszystkie usługi co ma się w Orange Love? Albo żeby ten właściciel umowy mógłby ustanowić pełnomocnika żeby on za niego załatwiał sprawy w salonie jakiekolwiek?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19627
  • 56840
  • 772

@Januszbba niestety nie można dokonać zmiany właściciela usług w aplikacji Mój Orange. Jak wspomniałem, zmianę właściciela usług można dokonać tylko w salonie Orange. Aby dokonać cesji, pracownik salonu w imieniu operatora musi zweryfikować obecnego właściciela i nowego. Dlatego zainteresowani muszą się stawić osobiści z dowodami. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 ODPOW. 20

• 19627
  • 56840
  • 772

Orange Love właściciel umowy

@Januszbba od jakiegoś czasu można skorzystać z cesji, ale cesja jest płatna i musi się stawić w salonie z dowodem osobistym obecny właściciel usług jak i nowy.

W przypadku upoważnienia, sprawy w imieniu właściciela, może załatwić osoba upoważniona. W upoważnieniu muszą być zawarte dane osoby upoważnionej oraz właściciela usług (imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer dowodu osobistego, podpisy, najlepiej czytelne).

• 1028
  • 3369
  • 0

@ketrasaArtur  Ale to wszystko czy 1 lub 2 opcja  trzeba  to załatwić w salonie nie ma możliwości załatwić to przez internet lub telefonicznie? 

• 19627
  • 56840
  • 772

@Januszbba cesję na usługi wykonujesz tylko i wyłącznie w salonie. Internetowo nie ma możliwości załatwienia zmiany właściciela usług. W przypadku upoważnienia można napisać w domu i upoważniony musi zanieść upoważnienie do salonu. Wtedy można dokonywać zmian w usługach na podstawie upoważnienia w imieniu właściciela. Zmiany usług można dokonywać również w aplikacji Mój Orange, jeśli znasz login i hasło do konta Mój Orange właściciela. 

• 1028
  • 3369
  • 0

@ketrasaArtur  Zmiany usług można dokonywać również w aplikacji Mój Orange, jeśli znasz login i hasło do konta Mój Orange właściciela. No ale wtedy mogę poprosić o zmianę właściciela wtedy na umowie? oczywiście za zgodą właściciela oczywiście jeśli ma się taki zamiar. 

• 19627
  • 56840
  • 772

@Januszbba niestety nie można dokonać zmiany właściciela usług w aplikacji Mój Orange. Jak wspomniałem, zmianę właściciela usług można dokonać tylko w salonie Orange. Aby dokonać cesji, pracownik salonu w imieniu operatora musi zweryfikować obecnego właściciela i nowego. Dlatego zainteresowani muszą się stawić osobiści z dowodami. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6364
  • 26011
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

@ketrasaArtur  Zmiany usług można dokonywać również w aplikacji Mój Orange, jeśli znasz login i hasło do konta Mój Orange właściciela. No ale wtedy mogę poprosić o zmianę właściciela wtedy na umowie? 

Można, ale to się nazywa włam i są na to paragrafy.

• 1028
  • 3369
  • 0

@ketrasaArtur  Dzięki  @j131  Ja nie zamierzam łamać prawa i to nie w moim stylu jest tak tylko zapytałem. 

• 19627
  • 56840
  • 772

@j131 zgadza się, ale czasami osoba z rodziny pomaga innej osobie, dlatego zakładam, że to o taką pomoc chodzi a nie włamywanie się obcej osobie na konto.

@Januszbba jak chcesz aby było legalnie bez jakiejkolwiek spiny, to najlepiej zrobić cesję lub zanieść do salonu upoważnienie. 

• 1028
  • 3369
  • 0

@ketrasaArtur  No dokładnie chce pomóc komuś z rodziny ale masz rację w salonie jest to najlepiej zrobić.