Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Love Mini (abo) - co się stanie po wykorzystaniu 20 GB internetu?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo) - co się stanie po wykorzystaniu 20 GB internetu?

Hejka, byłem dziś w centrum handlowym z moim tatą bo kończy mu się umowa na światłowód,tel stacjonarny i telewizja. Tata zrezygnował z telefonu i telewizji ( w czwartek jedzie zwrócić dekoder ) i wziął nową umowe na światłowód 300mb/s i abonament komórkowy 20gb i no limit. Numer poszedł do mnie bo mam playa z 10 gb i mi nie starcza neta. Kto wie moze ten nowy numer zrobie sobie go jako swój główny. ale mam pytanie odnosnie tych 20 gb i o umowie ale o umowie napisze gdy otrzymam od kogos odpowiedz odnosnie 20 gbCzy po wykorzystaniu 20 gb mam nielimitowany internet ale w jakies predkosci? Pytam bo nie chce taty naciągnąć kosztowo 😄

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

24 ODPOW. 24

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2739
  • 11330
  • 111

Orange Love Mini (abo)

Hej @fifi13 

Według informacji na stronie https://www.orange.pl/pakiety/love Pakiet Orange Love Mini mamy tutaj następująca informację

Internet w telefonie

20 GB/mies. z pełną prędkością, potem bez limitu GB

W tym 11,51 GB w UE; po ich wykorzystaniu opłaty wg Cennika usług w roamingu

Wydaje mi się że po wykorzystaniu pakietu ograniczenie jest  do 16 kb/s

Więcej info w linku https://www.orange.pl/pakiety/dluzejzlove po rozwinięciu zakładki szczegóły i tam masz informacje o internecie w telefonie 

Pozdrawiam 🙂

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo)

ok, a odnosnie umowy, aktualnie usługi wyglądają tak wg. moj orange :

- 2 telefony komórkowe

- 1 internet mobilny 19,99zł

-telewizja (kończy się [już nie będzie])

-światłowód(kończy się)

-tel.stacjonarny.(kończy się [już nie będzie go])

a dziś tata podpisał umowe na orange love mini

czyli światłowód + abonament 20gb nolimit ale abo jest za 0zł (rabaty)

i aktualnie na mój orangs pisze w bieżącym użyciu że fakturka będzie na 260zł tak jakby umowy na światłowód (nowa i stara) się zdublowały... Czy będzie jakaś korekta? bo aktualnie wychodzi że musiałbym zapłacić za DWA światłowody...

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo)

Ej, bo wg. umowy mam mieć 20GB internetu a na mój orange mam 5GB 😮

fifi13_0-1681238669661.png

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6793
  • 27837
  • 223

Orange Love Mini (abo)

@fifi13 

Przy przedłużaniu/zmianach w MO zwykle nie od razu wszystko jest aktualne. A faktury "na styku" umów miewają abstrakcyjne prognozy a także nieco inne niż spodziewane wartości. To wynika ze zmiany cyklu rozliczeniowego i zostanie ostatecznie wyrównane. Trzeba prześledzić dwie-trzy faktury i upewnić się że sumy się zgadzają, w razie wątpliwości zgłaszać (najprościej przez czat) do BOK w celu wyjaśnienia.

Tutaj do konkretów indywidualnych się nie odniesiemy, bo nie mamy ani wglądu ani żadnych możliwości działania.

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo)

Dobra, dziękuje ci bardzo za odpowiedz 🙂 będę śledził z tatą na bieżąco 

• 2739
  • 11330
  • 111

Orange Love Mini (abo)

@fifi13  musisz  zgłosić ten błąd  konsultantowi na Orange czacie lub na infolinii, Może warunki umowy nie zostały jeszcze zaktualizowane na Mój Orange   🙂

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo)

Chce zgłosić na chatcie to ale gdy zgłaszam prosi o wybór numeru którego dotyczy sprawa i są wszystkie - nawet na karte jeden ale nie ten nowy... może orange i ich system potrzebuje czasu na "przemielenie" nowego numeru..

• 2739
  • 11330
  • 111

Orange Love Mini (abo)

Musisz poczekać aż ten numer pojawi się na twoim koncie Mój Orange i wtedy zobaczyć ile masz GB jak będzie coś nie tak to wtedy zgłaszaj na czacie problem 🙂

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love Mini (abo)

On sie pojawia na Mój Orange ale na WWW , w apce nie. i pisze ilość GB które mam ale ta ilość jest nie prawidłowa - pisze że niby mam 5,12 GB a mam 20GB. Może jutro sie już pojawi