- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Czy mam rozumieć, że wchodzące zmiany nie dotyczą osób, które zakupiony telefon wykorzystują np. do działalności gospodarczej?
Czy obowiązywał będzie takie osoby cennik aktualny roamingu? Czyli 250zł za 1GB danych 😮 (stawka iście bandycka), i po kilkanaście groszy za wysłanie odebranie sms i połączenia?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Biz Krajowy - roaming po 15 czerwca 2017
PS. Podajesz stawki cennikowe, w opcjonalnych pakietach jest taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To oni ociągają się z tymi rozporządzeniami, a chcą żeby to weszło od 15 czewrca. Nieźle.
Podaje stawki cennikowe, te z pakietów też nie są za ciekawe - 1GB w UE - w pakiecie 199zł, słaba promocja 😉 tym bardziej, że stawki po tych szumnie zapowiadanych zmianach mają być bodajże 7,7€ za 1GB, ale nie wiem czy dla wszystkich, czy dla "konsumentów" 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usługi dodatkowe na firmę zawsze będą miały trudniej, bo nie ma chyba dobrych przepisów do autoryzacji zleceń np. smsem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem karany bo kupiłem taryfy "biznesowe" gdybym miał indywidualne nie byłoby problemu, tam transmisja będzie ograniczona, ale darmowa do kilku GB w zależności od taryfy.
Za to, że wziąłem Orange Love dla Firm, będę miał promocję 200zł za 1GB danych... Oczywiście reszta (odbieranie/wykonywanie połączeń, sms) również płatna.
I w "nagrodę" trzeba będzie dokupować jakieś karty i kombinować.
PORAŻKA.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spokojnie myślę, że będzie korzystnie. Jeszcze miesiąc pozostał do zmian.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj nowe szczegóły 🙂 http://biuroprasowe.orange.pl/blog/z-orange-i-nju-roaming-jak-w-domu/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie to teraz namieszaliście i mi w głowie niemiłosiernie 😛
Swój wpis opierałem na podstawie info z blog Orange - tam była mowa o taryfach indywidualnych. Teraz Piotrekk85 wstawił linka również z taryfami dla Firm, których nie widziałem z nich wynikałoby, że w Orange Love dla Firm obowiązują zasady takie jak dla klientów indywidualnych, ponieważ np., moje Orange Love dla Firm, składa się z 3 abo OrangeBiz Krajowy z telefonem na raty + Orange LTE Biurowy. Jeżeli to okaże się prawdą to zwracam ORANGE honor, bo okazałoby się, że mam do wykorzystania pakiety takie jak w kraju.
Tylko tu pojawia się kolejne bardzo istotne pytanie. W Orange Biz Krajowy mam łącznie 10GB danych, pakiet 0,5GB + 9,5GB, czy za granicą liczy mi się tylko 0,5GB i powyżej tego płacę cenę z cennika, czy łącznie mogę wykorzystać 10GB, choć te 0.5GB to już coś 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1