- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odbieranie MMS od abonenta Orange
wawre1 napisał(-a):Otrzymuje od czasu do czasu SMS'y na moj telefon w innej (nie Orange) sieci, ze otrzymalem MMS od abonenta Orange. Niestety link z SMS'a nie dziala w przegladarce. Nie ma rowniez mozliwosci odebrania MMS-a ze strony orange.pl jesli nie jestem abonentem Orange. Prosze o informacje kiedy Orange umozliwi odczytywanie MMS'ow na orange.pl - w chwili obecnej przekonuje znajomych z Orange aby nie wysylali mi MMS-ow bo traca pieniadze.
Nie rozumiem czego Ty oczekujesz od Orange? Orange zapewne wykonuje swoje zadanie - dostarcza na Twój numer w innej sieci to co Twoi znajomi (abonenci Orange) wysyłają. Nie sądzę by Orange przysyłała Ci wiadomość "odbierz MMSa" taka wiadomość może jest od operatora w sieci którego masz ten numer. I ten "inny" operator informuje - podaje numer osoby która wysłała Ci daną wiadomość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
>Nie rozumiem czego Ty oczekujesz od Orange
Jesli Orange wie, ze MMS'y nie dochodza do danego operatora to moze wyslac bezposrednio SMS z Orange SMSC z info, ze MMS jest do odebrania przez jakis czas.
>taka wiadomość może jest od operatora w sieci którego masz ten numer
Tak rowniez bym sie spodziewal w 'normalnym' przypadku
>Spodobała Ci się moja wypowiedź?
Bedac szczery nie bardzo pomogla, ale ale w miedzyczasie problem sie 'sam rozwiazal' czyli albo Orange albo siec posredniczaca w transporcie MMS-ow wpadla na pomysl, ktory opisalem powyzej. Otrzymuje wiec SMS, ze moj MMS jest do odebrania pod:
http://mmvd************ [ukryłem podejrzany adres - Artur]
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wawre1 o proszę, nie wiedziałem o istnieniy takiego miejsca do odbioru mmsów w Internecie, super 🙂 Dzięi za info! Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Syniverse to firma miedzyoperatorska, nie sadze aby kazdy MMS mozna tam odebrac. Milo ze strony Orange (lub mojego aktualnego operatora), ze sie z nimi dogadali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wawre1, nie znamy tej firmy. Numery telefonów, które zostały zweryfikowane za pomocą tej strony mogą być odsprzedawane do firm rozsyłających spam/wyłudzających dane i dlatego ukryłem podany przez Ciebie adres.
Zapytamy jeszcze o tę stronę naszych kolegów zajmujących się bezpieczeństwem i damy tu znać, do powiedzą, ale póki co zdecydowanie nie zalecamy, abyś jej używał.
@Piotrekk85, wielkie dzięki za czujność, kłaniam się.
update:
Eksperci CERT sprawdzili stronę mmvd.syniverse.com/mmv2, którą podrzucił @wawre1 i nie uznali jej za niebezpieczną ALE... ta strona w żaden sposób nie jest powiązana z Orange i nie jest przez nas rekomendowana.
Ostateczna decyzja czy z niej korzystać należy do Was, tylko pamiętajcie, że robicie to na własną odpowiedzialność.
Osobiście nie polecam i sam nigdy nie podaję swojego numeru telefonu czy innych danych na stronach, co do których nie mam 100% pewności. Ostrzeżenie przed podawaniem numeru telefonu na stronach internetowych znajdziecie np. na stronie UKE.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »