- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odbieranie MMS od abonenta Orange
Otrzymuje od czasu do czasu SMS'y na moj telefon w innej (nie Orange) sieci, ze otrzymalem MMS od abonenta Orange. Niestety link z SMS'a nie dziala w przegladarce. Nie ma rowniez mozliwosci odebrania MMS-a ze strony orange.pl jesli nie jestem abonentem Orange. Prosze o informacje kiedy Orange umozliwi odczytywanie MMS'ow na orange.pl - w chwili obecnej przekonuje znajomych z Orange aby nie wysylali mi MMS-ow bo traca pieniadze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to numer 9 cyfrowy 502xxxxxx
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wawre1 tak jak pisze @przemek5994 skonfiguruj sobie ustawienia mms i powinno być już wszystko ok. Wyczyść również skrzynkę odbiorczą - czasem taki "zabieg" pomaga. Pozdrawiamy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
> twój operator powinien udostępnić Ci opcje odczytania wiadomości MMS przez internet.
Nie udostepnia.
>w swoim telefonie stosowną konfigurację, która umożliwi odbiór wiadomości MMS.
Karta SIM jest w dzielonym modemie zewnetrznym (tzn nie podlaczonym do laptopa) wiec otrzymuje po prostu SMS z servera Orange. Nie jest to zbyt wygodne aby co chwile przekladac SIM karte do innego telefonu gdy otrzymuje MMS.
> na pewno są od Orange
Na pewno, sa to znane mi numery. Znajomi uparcie przesylaja mi zdjecia MMS'em, a ja wciaz staram sie ich do tego zniechecic.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
>skonfiguruj sobie ustawienia mms
Karta SIM jest w zewnetrznym modemie, modem nie ma funkcji MMS.
> Wyczyść również skrzynkę odbiorczą
Jest czysta jak lza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przykro mi, ale jeśłi używasz tej karty w modemie to nie odczytasz mmsa - chyba że jest jakiś program na komputer który odbiera mmsy i współpracuje z Twoim modemem. Ja takiego osobiście nie znam. Poproś znajomych by wysyłali Ci emaile ze zdjęciami 😜 Wystarczy że w kontaktach dodadzą Twój adres i.........po sprawie 🙂 Ja innego rozwiązania nie widzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mając komórkę w sieci innej niż Orange nie powinieneś otrzymywać wiadomości Orange z prośbą o odebranie mmsa, one są wysyłane z krótkiej numeracji lub jako nadawca jest Orange.pl. Orange nie "widzi", czy masz odpowiednią konfigurację w telefonie innej sieci. To widzi Twój operator w którym masz numer. Podejrzewam, że jakieś przekierowanie smsów jest uaktywnione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę "dziwni" są Ci znajomi, jeżeli nie rozumieją że nie mają Ci wysyłać MMSów na jakiś numer. Pomijając czy ponosza opłatę czy nie.... ważne że Ty i tak nie możesz ich odebrać/odczytać.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »