Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nie mogę dzwonić z zagranicy

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Witam

Aktualnie przebywam w Irlandii, niestety nie mogę wykonywać połączeń. SMS mogę odbierać, połączenia od innych również, natomiast ja nie mogę dzwonić, ani na nr zagraniczne, ani polskie.

Miałam już wcześniej taką sytuację, ale myślałam, że jest to problem z telefonem.

Nie posiadam smartphone, jestem użytkownikiem klasycznej Nokii 3310 2017. Posiadam nr na abonament.

Na swoim koncie orange nie posiadam włączonych żadnych blokad, usługę roaming mam włączoną.

co mogę zrobić w tej sytuacji?

proszę tylko nie odsyłać mnie do salonu, ponieważ ludzie pracując tam nie potrafią rozwiązać mojego problemu, 

pozdrawiam

7 ODPOW. 7

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32792
  • 38952
  • 1390

Wybierz połączenie poprzez kod *123*00 prefiks kraju, numer telefonu # i zielona słuchawka, np *123*0048510100100# . Po chwili oddzwoni numer i zestawi połączenie z numerem docelowym.

Inna opcja to ręczna zmiana operatora na takiego który wspiera proste wybieranie.

Jeszcze ew. zmień identyfikację numeru w telefonie na opcję ustala sieć.

• 2
  • 0
  • 0

'Przepraszamy. Usługa nie jest dostępna w twoim planie taryfowym" 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32792
  • 38952
  • 1390

A reszta opcji?

Pracuję w Orange
  • 470
  • 916
  • 53

@Piotrekk85 wkradł się mały błąd "113*0048510100100#  powinno być *123*... ale to dotyczy tylko oferty na kartę. W przypadku oferty abonamentowej jeżeli roaming masz włączony to tylko kontakt z BOK nam zostaje.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32792
  • 38952
  • 1390

Dzięki, poprawiłem.

A rzeczywiście chodzi o abonament. To pewnie jakiś problem z CLIRem.

• 2
  • 0
  • 0

Podobnie miałem problem z połączeniami wychodzącymi będąc na Filipinach. Mimo zalogowania, możliwości odbierania połączeń i sms nie mogłem nigdzie dzwonić. Mam abonament i przed wyjazdem prosiłem o potwierdzenie że nie ma blokady roamingu. Niestety 3 tyg. bez telefonu i BOK nie znalazł rozwiązania.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32792
  • 38952
  • 1390

A jak masz ustawiony clir w telefonie?

Masz włączony "roaming prime" na numerze? (To nie to samo co zwykły roaming)