- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix w Orange i koniec współdzielenia kont
@WOHe tak naprawdę zgodnie z regulaminem Netflix nigdy nie można było dzielić kont. Teraz będą to po prostu weryfikować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wracam do mojego tematu netflixa. Okazało się że problem rozwiązał się sam, dzielenie się kontem było na tyle kłopotliwe że nikt u mnie tego już nie chce ciągnąć. Na początku działały jeszcze smsy że się jest w podróży, ale teraz już tylko pozostają urządzenia mobilne do odtawarzania. Na tv bez zmiany gospodarstwa domowego nie da się już oglądać. Tak więc skutecznie to blokują i zniechęcają do kombinowania. To tak tylko informacyjnie do zamknięcia tego tematu🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W niektórych przypadkach blokada sama znika po jakimś czasie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek w obrębie lokalu, możesz się logować na czym kolwiek, jak zalogujesz się z innej lokalizacji, to już jest problem, sporo kont wygaśnie, bo udostępnianie kont stanie się uciążliwe i czasem nie możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netflix to dziwnie blokuje, u mnie pomimo że adres ten sam to mnie zablokowało (dom piętrowy, u góry właściciel konta a ja na dole). ale wystarczyło się zalogować przez przeglądarkę internetową na telewizorze i blokady nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja to jeszcze inaczej kiedyś korzystałem, bo sam tv to jakiś staroc bez smarta i mam do niego podłączona przystawke z android tv po HDMI. Był okres że aplikacja netflixa cały czas krzyczała że ma problem z zabezpieczeniami hdcp na HDMI i jedyne rozwiązanie jakie znalazłem wtedy to zainstalowałem apke z telefonu i na tym działało bez problemu, tylko tam chyba idzie niższa rozdzielczość, ale na moim tv nie widać dużej roznicy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zachęcają do kombinowania? Raczej Netflix zaczął egzekwować to, co ma w swoim regularnie. To ludzie co tego pory olewali i dzielili konta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki @Piotrekk85 miałem to właśnie napisać że kiedyś narracja była inna https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/reed-hastings-dzielenie-sie-kontem-na-netflixie-jest-w-porzadk...