- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nagle ponad 200 złotych zapłaty za roaming, kiedy mam jeszcze do wykorzystania limit z abonamentu
Doprecyzowanie nazwy tematu - moderator Wojciech.
Witam, Orange naliczylo mi nagle ponad 200 złotych zapłaty za roaming, kiedy mam jeszcze do wykorzystania limit z abonamentu, ktoś mi wyjaśni dlaczego? Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
Jestem w Chorwacji, od kilku dni uzywam roamingu i dopiero dzisiaj wieczorem naliczono mi oplaty nie wiadomo czemu, sprawa juz zalozona w dziale technicznym zgłoszenie, prosz o szybkie rozpoznanie sprawy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nagle ponad 200 złotych zapłaty za roaming, kiedy mam jeszcze do wykorzystania limit z abonamentu
W strefie przygranicznej masz kraje z poza UE np. Bośnia i Hercegowina to już 2 strefa i nie masz bezpłatnego roamingu. Jeżeli masz ustawiony automatyczny wybór sieci, telefon połączy się z silniejszym nadajnikiem, czyli jesteś w Chorwacji ale łączysz się z siecią w Bośni i naliczania jest opłata. Również w pobliżu dużych akwenów wodnych możesz załapać sieć z promu fizycznie będąc na brzegu. Na promie to już 5 strefa, więc opłaty mogą być dosyć poważne. Dlatego, do momentu rozpatrzenia reklamacji, ustaw ręczny wybór sieci i na sztywno wybranego operatora.
W punkcie 11. jest to chyba logiczniej wyjaśnione, wybacz późno już 🙂
https://www.orange.pl/omnibook/roaming-w-ue#scrollNav-1