Za niewielką opłata można dostac nerwicę , zawał albo atak szału .
W dniu około 16.11.20023 zadzwoniła przedstawicielka Orange
z propozycją nowej oferty internetu - zmiany z 80 Mb/s na światłowód 300Mb/s ,
poprosiła żebyśmy się zastanowili i sprawdzili ofertę .
Na stronie mój orange znalazłem tą ofertę - orange love mini 300Mb/s
z opłatami podanymi przez przedstawicielkę , taka samą nazwą i bonusami
- 4 miesiace za 0 zł i tablet za 1 zł . Tablet okazało się że należy się
tylko nowym klientom ale liczyłem na 4 miesiace zwolnienia z opłat .
Po kilku dniach przyszła do domu pani "opiekun: z pytaniem czy się decydujemy na co odpowiedzielismy
twierdząco i ustaliła termin instalacji światłowodu na 26 listopada .
Serwis przyjechał i mistrzowsko założył nowy kabel , dziwiłem się dbałościa o klienta
i wzorcowym zachowaniem instalatorów dopóki nie dowiedziałem się że to
zewnętrzna firma prywatna robiąca jako podwykonawca ...
Po kilku dniach przyszła faktura na 0 zł - ucieszyłem się że firma wywiazuje się
ze swoich obietnic ale jak wszedłem na stronę mój orange to zobaczyłem należność 105 zł .
Zadzwoniłem do pani "opiekun" jak mam to rozumiec a ona powiedziała że najlepiej
jak przyjedziemy do salonu podpisać umowę bo nie ma wolnych kurierów i ona nam wszystko wyjaśni .
Dzisiaj dn 12,12,2023 byliśmy w salonie Orange i pani nam wyjasniła że : nic nam sie nie należy ,
tamta oferta jest tą samą którą podpisujemy ale bonusy są tylko dla nowych klientów
a to że nie ma o tym żadnej informacji na waszej stronie z ofertą ją nie obchodzi i
nie możemy sie wycofać z umowy bo usługa już działa .
Umowa jest podpisana na 24 miesiace jak każdy nowy klient .
Czuję się oszukany przez panią "opiekun" , firmę Orange i " nabity w butelkę "
jako kilkunastoletni klient firmy zostałem wprowadzony w błąd , zapędzony w kozi róg
i zlekcewazony , pani nie poczuwa się do winy zaisniałej sytuacji ,
brak kuriera dla starego klineta bo łapie nowych , demontaż lini
telefonicznej żeby klient sie nie rozmyślił - chamstwo aż bije po oczach .
Moja reklamacja dotycząca świątecznej oferty ....
@zlykuba przykra sprawa że spotkała Cię taka sytuacja, ale wiesz że to jest forum samopomocowe i tu jesteśmy klientami takimi jak Ty i niewiele możemy w takiej sprawie, z mojej strony propozycja abyś złożył reklamację opisując dokładnie co i jak, tu masz możliwości złożenia reklamacji Drzewo Reklamacje | Orange Polska
PS.
Ta cała "opiekunka" zrobiła Was na szaro z tym brakiem kurierów do wysłania z umową i pod tym pretekstem zwabiła Was do salonu celem podpisania umowy, jak wiadomo umowę zawartą na odległość moglibyście rozwiązać bez konsekwencji do 14 dni, a podpisanej w salonie już nie. Przy okazji składania reklamacji złożyłbym na Twoim miejscu też skargę na tą pożal się panie "opiekunkę".
Właśnie z tego względu warto przedłużać umowy wyłącznie zdalnie.
Jeśli coś się nie zgadza można w 14 dni odstąpić od umowy.
A na panią z orange złożyłbym skargę.
A co masz w umowie, a dokladniej w podsumowaniu warunkow? Bo ta pierwsza faktura na 0 jednak budzi moja watpliwosc. Gdybys nie mial rabatu, to mialbys jakis abonament, wyrownanie.
Byc moze zakladka biezace koszty pokazuje jak zwykle bledne informacje? Kraza o tym juz legendy
@zlykuba Mówmy tu szczerze bez owijania w bawełnę Pani opiekun przygrzała kotleta bo chciała dostać za to pewnie dobra prowizję a klient został nabity w butelke.Polecam złożyć na pismię reklamacje oraz skarge na Panią opiekun jej zachowanie jest niedopuszczalne.
@zlykuba jest coś takiego jak skarga na nieetyczne zachowanie sprzedawcy. Tu właśnie z Twojego punktu widzenia tak to można określić. Rozsądnym rozwiązaniem jest skarga na właśnie takie postępowanie w przypadku realizacji Twojego zamówienia.
Nie dość, że źle poinformowała, to jeszcze uniemożliwiła realizację według obietnicy.
Pismo do Orange na adres do korespondencji z dokładnym i rzeczowym opisem sytuacji będzie dobrym kierunkiem działania. Załącz ( jeśli masz) korespondencję, ofertę czy opisz dokładnie ustalenia.
Poproś o odsłuchanie rozmów handlowych, bo były nagrywane
Określ o co Ci chodzi i jakie widzisz rozwiązanie tej sprawy. Pisz konkretnie i rzeczowo, co ważne, bo nikt nie lubi pieniaczy.
Poproś o pomoc i dodaj kilka argumentów, że tak nie postępuje firma nr1...
Wyślij poleconym na adres
Zarząd Orange Polska S.A.
Ul Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice.
Otrzymasz odpowiedź na piśmie, lub mailowo jak wskażesz technikom aka formę odpowiedzi
Powodzenia w dochodzeniu swego