- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na telepolis pojawił się news, że na karta z oznaczeniem usimMC jest opcja na wyłączenie żadania kodu pin. Dotyczy kart z nju http://www.telepolis.pl/wiadomosci/nju-mobile-karty-sim-bez-kodu-pin,2,3,38214.html
Czy to samo będzie pod marką Orange? ktoś coś wie?
Bo na prepaidzie teoretycznie można zmigrować przez smsa do nju, wymienić sim i wrócić do Orange 😉
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moi drodzy - wszyscy zainteresowani tym tematem...
Na obecną chwilę karty U SIM 3w1 oferowane są WYŁĄCZNIE dla usług głosowych. Tylko dla takich usług (voice) możliwe jest wydanie tego typu kart.
▬
Jeśli chodzi o karty dedykowane do internetu mobilnego (date) - to w tym roku planowane są dla nich zmiany (właśnie w tym zakresie! )... Ale trudno określić jakieś konkretne ramy czasowe .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Czekam na to jak na zbawienie...bynajmniej jeżeli chodzi o kartę do mobilnego neta...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Ja akurat lubię mieć pin w swoich kartach. Ale moja mama do mnie często dzwoni z domowego, że nie pamięta pinu do swojego numeru 😄 a niestety zaszła potrzeba kiedyś wymiany karty i mimo, że prepaid nie da się wyłączyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Zgadza się...ja w telefonie też wolę mieć pin, ale jezeli chodzi o mobilny internet, w moim przypadku na działce, na urządzeniu spoza Orange, irytujacym jest przy każdej wizycie i włączeniu routera, "ganianie" po ustawieniach i wklepywanie pinu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
W Orange też już są takie SIM.
Na forum Telepolis chyba wszyscy przenoszacy numer przez WybierzOrange.pl dostali nowy SIM.
W salonach też już takie się pojawiają, osobiście dzisiaj do oferty Love dostałem SIM z tą opcją.
Więc zarówno w prepaid, jak postpaid można dostać nowy SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Dziś przeniosłem swój pierwszy numer do Orange. W salonie otrzymałem kartę oznaczoną USIM.MC.P. Na ulotce z kodem PIN mam zapis: "Kod PIN można zmienić lub wyłączyć, używając menu telefonu." Niestety, nie jest to możliwe. Ktoś wie dlaczego? I jak rozpoznać kartę która umożliwia wyłączenie PIN-u? Uważam to za całkowicię zbędą usługę, a w moim przypadku nawet utrudniającą życie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Komunikat brzmi "Żądanie niewykonalne". Telefon to stara Nokia, a na SIMie działa jeszcze numer tymczasowy. Ale to raczej nie ma znaczenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Update: po włożenie karty SIM do iPada udało się wyłączy żądanie kodu PIN. A więc jest wielce prawdopodobne że wszytskie nowe karty SIM, o cechach które wcześniej wymieniłem, mają taką możliwośc. Super! 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Update 2: Dziś dostałem kartę SIM dla kolejnego numeru, tym razem z zamówienia z www. Jest to SIM NFC Pass i niestety nie pozwala na wyłączenie PINu :((
- « Poprzedni
- Następny »