- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, w czwartek zgubiłem telefon (oczywiście z kartą SIM), obecnie przebywam za granicą... czy mógłbym jakoś (w miarę szybko) odzyskać swój numer, żebym nie musiał teraz jechać do Polski...? Pozdrawiam...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@taurus71 w przypadku, w którym nie masz dostępu do kart SIM konieczna jest wizyta w salonie osoby, na którą usługa jest zarejestrowana. Przykro mi, ale ze względów bezpieczeństwa nie ma innego rozwiązania – pełnomocnictwo nie wchodzi w grę.
Wymiana karty SIM będzie płatna zgodnie z cennikiem Twojej umowy. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
Bez wizyty w salonie Orange się nie obejdzie 😎
Zablokuj numer i tyle 😎
Chyba że pełnomocnik by to załatwił, ale musiał by mieć upoważnienie, trudna sprawa 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@taurus71 w przypadku, w którym nie masz dostępu do kart SIM konieczna jest wizyta w salonie osoby, na którą usługa jest zarejestrowana. Przykro mi, ale ze względów bezpieczeństwa nie ma innego rozwiązania – pełnomocnictwo nie wchodzi w grę.
Wymiana karty SIM będzie płatna zgodnie z cennikiem Twojej umowy. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
@taurus71 najlepiej jak najszybciej zablokować numer telefonu, aby nikt niepowołany nie miał dostępu do Twojego numeru.
Nowa kartę SIM możesz odebrać tylko w salonie, usługa płatna.
Jeżeli korzystasz z Ekstra eSIM, to można jeszcze samodzielnie wymienić kartę główną na eSIM. Potrzebny jest odpowiedni telefon do obsługi eSIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
OK, dziękuję bardzo za odpowiedź... a czy można go jakoś namierzyć...? niestety, telefon jest już rozładowany...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
Namierzyć można po GPS, jak jest włączone i telefon działa 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
@taurus71, aby znaleźć telefon musi mieć on włączona lokalizację. Jeśli jest to telefon z androidem, na którym masz założone konto Google, to tutaj znajdziesz niezbędne informacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
Jeśli telefon zgubiłeś i znajdzie go ktoś życzliwy to dalsze losy zależą od tego czy da się go uruchomić bez Twojej interakcji. Jeśli się da to możesz spróbować zadzwonić, a nuż ktoś (życzliwy) odbierze.
Jeśli telefon Ci skradziono lub odnalazła go osoba nieżyczliwa lub nie da się go uruchomić bez interakcji z Tobą to w praktyce nic się nie da zrobić.
Jeszcze nie widziałem żeby usługi lokalizacyjne coś w tej sytuacji pomogły. One mogą pomóc jeśli zostawisz telefon w miejscu prywatnym - mieszkanie rodziny, samochód itp. ale nie wiesz dokładnie w którym. Wtedy, ale tylko pod warunkiem że telefon jest uruchomiony, możesz coś zdziałać. Natomiast scenariusz, w którym ta usługa jest używana do blokowania skradzionego sprzętu ma dwa słabe punkty: po pierwsze telefon musi być uruchomiony i mieć dostęp do sieci, po drugie w większości modeli zdjęcie tego zabezpieczenia jest banalnie łatwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
@taurus71 przy użyciu konta Google jest możliwość zlokalizowania telefonu, przynajmniej jakaś orientacyjna lokalizacja, jak i wykonać polączenie głosowe, nawet bez karty SIM. Muszą być spełnione warunki: telefon włączony, aktywne konto Google na telefonie, połączenie z internetem.
Ja swój telefon w ten sposób odzyskałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta SIM...
@ketrasaArtur telefon pewnie dawno się wyłączył z braku prądu i go nie odnajdzie 👀