Jak zachować numer komórkowy po rezygnacji z pakietu Orange Love Extra

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 29
  • 78
  • 0

Witam kończy mi się umowa na pakiet orange love extra mam ją do 8 listopada

Chciałbym wyciągnać z niego numer komórkowy który jest przypisany do numeru. 

Jak zachować numer ? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Nie ma takiej opcji, by przenieść numer bezpośrednio z pakietu Love do oferty na kartę.

Możesz go przedłużyć do planów S/M/L, co spowoduje rozpakietowanie OL i odłączenie usług stacjonarnych. W drugą stronę- przedłużenie usługi stacjonarnej do składowej, spowoduje przejście numeru na kartę.

Jeśli w jakiś sposób naciśniesz na konsultanta, żeby mimo wszystko przyjął takie zlecenie, to zapewne dostaniesz po czasie sms z odmową. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 ODPOW. 15

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

@gregorio999  możesz sobie np. przenieść do karty. Pakiet się rozpadnie.

• 29
  • 78
  • 0

@Glut @Ale do Orange do karty? 

Bo podobno się nie da 🙄

Za zerwanie umowy  są śmieszne pieniądze. Tylko chodzi mi zachować numer. Jak byś to proponował zrobić? 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2198
  • 21

@gregorio999 

1. Składasz w Orange wypowiedzenie umowy (30-dniowy termin wypowiedzenia) z jednoczesną dyspozycją co do tego co ma się stać z numerem po wypowiedzeniu umowy, dysponujesz przeniesienie numeru do orange free - DA SIĘ to zrobić w Orange love. Możesz to wszystko załatwić  przez czat

2. Albo przenosisz numer do obcej sieci. To już załatwiasz w salonie obcego operatora. Zgłaszasz chęć przeniesienie numeru z okresem wypowiedzenia 30 dni. Sprawę załatwia nowy operator 

• 29
  • 78
  • 0

A powiedz mi żeby nie czekać 30 dni na rozwiązanie umowy. Chciałbym ja od razu wypowiedzieć ale zachować numer. 

• 478
  • 2198
  • 21

Oczywiście, że możesz zerwać umowę i zgłosić przeniesienie do free. Ale IMHO bez sensu bo i tak ten należny Orange abonament zapłacisz, bo ci go naliczą na pożegnalnej fakturze 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@gregorio999 najlepiej przenieść numer do oferty na kartę z 30 dyniowym okresem wypowiedzenia. Tylko wyraźnie trzeba zaznaczyć, że numer ma być w ofercie na kartę. 

Jak mocno zależy na czasie, to można spróbować przenieść numer do innego operatora. Może się udać. Potem przeniesiesz do oferty na kartę. Można też online:

https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte

Jeżeli chodzi o zachowanie numeru, to wystarczy raz na rok, lepiej co 11 miesięcy doładować za 5 zł. Numer automatycznie przedłuży ważność na połączenia odbierane na rok.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Nie ma takiej opcji, by przenieść numer bezpośrednio z pakietu Love do oferty na kartę.

Możesz go przedłużyć do planów S/M/L, co spowoduje rozpakietowanie OL i odłączenie usług stacjonarnych. W drugą stronę- przedłużenie usługi stacjonarnej do składowej, spowoduje przejście numeru na kartę.

Jeśli w jakiś sposób naciśniesz na konsultanta, żeby mimo wszystko przyjął takie zlecenie, to zapewne dostaniesz po czasie sms z odmową. 

• 478
  • 2198
  • 21

@marcin0216 Przeniesienie do free następuje po dyspozycji w tej sprawie z chwilą rozpakowania Love.

Rok temu badałem sytuację jak wypowiadałem umowy numerów z OL. Doradca na czacie zaproponował, że mogę złożyć wypowiedzenie i zadysponować że po rozwiązaniu umowy abonamentowej numer z OL zostanie przeniesiony do free, pytając też czy życzę sobie aby zaznaczył, że tak ma się stać