Wymiana karty SIM na eSIM w salonie Orange – jak to zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

Gdzieś zapodziałem swoją kartę SIM. Nie jest mi specjalnie potrzebna, ale chciałbym skrócić długość abonamentu, przenosząc numer do FLEX. Bez karty SIM nie odczytam SMS-a z kodem, a wymiana na nową to koszt. Czy w salonie wymienią mi na eSIM po samej weryfikacji dowodem osobistym bez potrzeby podawania kodu SMS z karty SIM?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5926
  • 57

W takim przypadku samodzielna wymiana karty na eSIM lub SIM nie będzie możliwa, ponieważ nie mamy możliwości autoryzacji. Konieczna jest wizyta w salonie. Zabierz ze sobą dowód osobisty, który jest wymagany dla potwierdzenia Twojej tożsamości.

https://www.orange.pl/omnibook/karta-esim#

Punkt 8

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

• 1486
  • 5926
  • 57

W takim przypadku samodzielna wymiana karty na eSIM lub SIM nie będzie możliwa, ponieważ nie mamy możliwości autoryzacji. Konieczna jest wizyta w salonie. Zabierz ze sobą dowód osobisty, który jest wymagany dla potwierdzenia Twojej tożsamości.

https://www.orange.pl/omnibook/karta-esim#

Punkt 8

• 21558
  • 62781
  • 860

Wymiana karty SIM na eSIM w salonie.

@Glut tylko że nie piszą nic o kosztach wymiany. Wymiana na eSIM jest bezpłatna, ale nie pamiętam, czy w salonie również, gdy nie posiadam fizycznej karty SIM. Gdzieś byłą informacja, że do 5-ciu wymian an eSIM jest bezpłatnie. 

• 1486
  • 5926
  • 57

@ketrasaArtur  na tej samej stronie piszę, że od 6-tej 25zł.

• 21558
  • 62781
  • 860

@Glut czyli wymiana na eSIM z dowodem bez standardowej karty SIM powinno być bezpłatnie. Za kilka miesięcy sprawdzę. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 37
  • 130
  • 3

Miałem kiedyś nieprzyjemność popełnić błąd i nieprzenieść eSIM zmieniając telefon, a stary telefon wyczyściłem w międzyczasie i potwierdzam, że na sam dowód osobisty, bezpłatnie otrzyma się nową eSIMkę w salonie. 😉

• 21558
  • 62781
  • 860

@zajacp11 taka informacja jest dla mnie wystarczająca i zadowalająca. Więc jeszcze kilka miesięcy poczekam na wymianę na eSIM, a później przejdę do FLEX.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@ketrasaArturnapisał(-a)

@zajacp11 taka informacja jest dla mnie wystarczająca i zadowalająca. Więc jeszcze kilka miesięcy poczekam na wymianę na eSIM, a później przejdę do FLEX.

A tak z czystej ciekawości zapytam. Czym motywujesz ten sponsoring operatora? Bo bez karty SIM rozumiem że nie korzystasz z usługi, a skoro to abonament to go płacisz. Czemu? W sensie czemu czekać?

• 21558
  • 62781
  • 860

@j131 to jest oferta internetu mobilnego za 9,99 zł, gdzie w promocyjnej cenie zakupiony został zestaw ODU-IDU ZTE w cenie 1300 zł. Dlatego trzymany jest tylko abonament. W abonamencie jest 10 GB, więc wiele innych źródeł korzystania z neta. A kartę SIM gdzieś brałem na wycieczkę i tak ją schowałem, że nie mogę znaleźć 🤗

• 21558
  • 62781
  • 860

Wymiana na eSIM przebiegłą bez problemu. Teraz jeszcze trzeba poczekać około 7 tygodni na przejście do FLEX.