- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak zablokować sms bez podanego numeru
A jak zablokować sms bez podanego numeru, za to z widocznym nagłówkiem ULTIMO? Ci stalkerzy doprowadzają mnie do szalu!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisz do nich maila lub pismo z żadaniem zaprzestania numeru komórkowego. To jest firma windykacyjna, dane możesz znaleźć w necie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie zadna firma, a zwyczajna mafia! Z terrorystami sie nie negocjuje tylko strzela bez ostrzezenia. Orange powinno umozliwic blokowanie sms-ow bez podanego numeru w naglowku, tak samo jak moge blokowac wszelkie polaczenia telefoniczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli firma windykacyjna wysyła Ci smsy, to albo udzieliłeś jej na to zgody albo to są treści wysyłane do poprzedniego użytkownika numeru.
W każdym wypadku masz prawo żadania zaprzestania przechowywania numeru komórki - ale jeśli to Twoja windykacja - wysyłka pism jest bardziej kosztowna niż sms/telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@CyboRKg też miałem taki problem na jednym z numerów, dzwonili, nakłaniali mnie do zapłaty jaki tam kwot za niezapłacone OC czy coś....podawali dane zupełnie innego człowieka. Powiedziałem że numer należy już zupełnie do innego człowieka, że ów starter kupiłem w kiosku i że jak nie wierzą niech sprawdzą na kogo zarejestrowany jest ów numer. Zastrzegłem że w razie kolejnych takich telefonów i smsów zgłoszę sprawę na Policję jako stalking i od tamtego mementu mam spokój.