- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najkorzystniej zachować numer powiązany z Orange Love?
@Samotnicknapisał(-a)...
PS Co to za model telefonu który nie ma pamięci na kontakty?
Takich telefonów nigdy nie było, IMHO. Nawet antyczna nokia 2110 z wysuwana antenką miała taką możliwość, zresztą akurat w tamtym modelu było to szczególnie wygodne. Ale absolutnie każdy telefon komórkowy ma pamięć na kontakty, chyba że udowodnisz @Lilienne że jest inaczej. Generalnie za bardzo się koleżanko wkręcacie, zamiast działać racjonalnie wbrew irracjonalnej rzeczywistości. Sobie tylko pod górkę robisz, nikomu innemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 nie mówię nie, ale jak mówię danej opcji nie to też proszę o uszanowanie takiej decyzji. Jeśli na ten moment bie chcę migrować z numerem to nie chcę. Zapytałam o to jak zmigrować do nju na kartę nie chcę na abonament (już wiem jak to zrobić, znalazłam na stronie. Wina też nie jest moja że wlasciciel został wmanewrowany w niekorzystną umowę przez salon Orange. Staram się tylko pomóc, ale są opcje ktore akceptuje i których nie akceptuje. Telefon ma pamiec na 500 kontaktów ale nie rozumiem po co się nad tym rozwodzimy. Problem nie jest problemem zwiazanym z telefonem ktorego wlasciciel używa. Chcę to zrobic tak by zostać na bieżącej sim i bez zmiany operatora lub sieci, mówię o tym wprost. Jeśli nie da się w zaden sposób przejść do OFnK bez zmiany sim, jedynymi rozwiazaniami rozwazanymi przeze mnie jest NJU na kartę lub abonament w Orange. To wszystko. Tak jak pisałam próbuje jeszcze jakoś ugrać przejscie na kartę u Orange roznymi sposobami o czym poinformuję czy się udało i jaką ostatecznie podjęłam decyzję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Wymiana SIM jest w tym przypadku rozsądnym rozwiązaniem zachowania kopii kontaktów na wypadek uszkodzenia karty. Przeniesiesz kontakty do telefonu a starą kartę odłożysz na wypadek konieczności przywrócenia danych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick to jest podejscie wydające się racjonalne. Szczerze jeszcze nigdy przez 20 lat nie uszkodziła mi się żadna karta sim choć rozumiem że może się to zdarzyć w najmniej spodziewanym momencie. Jednakze nie musi ona od razu uszkodzić się w sposob w jaki piszesz. Decyzja jest taka ze chcę pozostać na bieżącej i tak próbuje problem rozwiązać. Na ten moment nie ma co się rozwodzić. Czekam na odpowiedz operatora co postanowi i dopiero dalej będę dzialać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)@Samotnick to jest podejscie wydające się racjonalne. Szczerze jeszcze nigdy przez 20 lat nie uszkodziła mi się żadna karta sim choć rozumiem że może się to zdarzyć w najmniej spodziewanym momencie. Jednakze nie musi ona od razu uszkodzić się w sposob w jaki piszesz. Na ten moment nie ma co się rozwodzić. Czekam na odpowiedz operatora co postanowi i dopiero dalej będę dzialać.
Tylko czy to jest sentyment? bo przecież jeśli ta karta ma około 20 lat jest to standardsim to raczej nie spełnia ona standardów LTE, i też przydała by się wymiana.
Nawet u mnie w rodzinie osoba to miała do około 2016 roku kartę standard sim z logiem Orange, ale jak dostała inny telefon to musiała wymienić sim i potem kolejny raz na nano sim gdy się zmieniał telefon.
Ja miałem problem ale u innego operatora bo tam na dzień dobry karta miała problem z działaniem i były tylko połączenia alarmowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2napisał(-a)
Tylko czy to jest sentyment? bo przecież jeśli ta karta ma około 20 lat jest to standardsim to raczej nie spełnia ona standardów LTE, i też przydała by się wymiana.
Nawet u mnie w rodzinie osoba to miała do około 2016 roku kartę standard sim z logiem Orange, ale jak dostała inny telefon to musiała wymienić sim i potem kolejny raz na nano sim gdy się zmieniał telefon.
Ja miałem problem ale u innego operatora bo tam na dzień dobry karta miała problem z działaniem i były tylko połączenia alarmowe.
Telefon też nie ma LTE a wlaściciel nie korzysta z internetu i nie chce zmieniać telefonu. Dla niego liczy się by miał klawisze i trzymal jak najdłuzej na baterii oraz był poręczny i uwaga ostatnio jak proponowałam mu nowy to powiedział, że chce klawiszowego ale musi być Samsung xD Powiedziałam że nie produkuje Samsung już takich to nie chciał innego ;). Być może sentyment do marki nie wnikam. Wymiana karty sim ze względu na wielkość mu nie grozi. Nie ma nowy o jakimkolwiek smartfonie. Jedyna wymiana karty SIM będzie konieczna gdy zostanie wyłączona sieć 2 G co być może się i wydarzy kiedyś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl a jak ewentualnie taką umowę na odległość zawrzeć? Przez konsultanta online? Pytam bo przy próbie przedłużenia na stronie nie znajduje numeru do przedłużenia. I czy przy odstąpieniu od takiej umowy numer nie przepadnie?
Można na infolinii z umową kurierem. Nie po odstąpieniu numer nie może przepaść bo nie rozwiązujesz umowy na niego tylko odstępujesz. A że nie ma juz do czego wrócić bo pakietu juz nie ma więc idzie na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Istnieje też opcja podmiany numeru w Orange Love. Kupujesz nowy starter i rejestrujesz go na właściciela smsem. Nastepnie w salonie podpisujecie formularz zmiany (koszt 50 zl), w ciągu kilku dni nowy numer z karty przejdzie do OL, a z OL na kartę. Wtedy wypowiadasz umowę chociażby telefonicznie i zostanie wyłączony ten nowy nr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na razie czekam co się wydarzy. Jestem na etapie oczekiwania 😉 Z informacji od operatora 9 stycznia 2026 ma nastąpić przeniesienie numeru na kartę a co będzie to się okaże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcin0216napisał(-a)Istnieje też opcja podmiany numeru w Orange Love. Kupujesz nowy starter i rejestrujesz go na właściciela smsem. Nastepnie w salonie podpisujecie formularz zmiany (koszt 50 zl), w ciągu kilku dni nowy numer z karty przejdzie do OL, a z OL na kartę. Wtedy wypowiadasz umowę chociażby telefonicznie i zostanie wyłączony ten nowy nr.
Tak to nie działa.
Aby podmienić numer w Love:
1. Można to zrobić juz na 150 dni przed końcem umowy.
2. Numer który ma iść do Love musi być w abonamencie umowa lojalnościow nie ma tu znaczenia - kary za zerwanie umowy dla tego numeru nie będzie.
3. Konieczna jest umowa dla Love na nowe 24 mc - nie może pozostać na czas nieokreślony.
4. Numer z Love idzie faktycznie do OFK.
5, Koszt operacji 50 zł
6, Do wykonania tylko w salonie.
2.