Nie można wyświetlić tego widżeta.

Internet mobilny dla domu a Sterfa domowa. 100 GB poza strefą też będę mógł wykorzystać w strefie?

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 10
  • 45
  • 0

Internet mobilny dla domu a Sterfa domowa. 100 GB poza strefą też będę mógł wykorzystać w strefie?

Witam

Jestem nowym klientem Orange. Posiadam internet mobilny dla domu. Pakiet 500Gb w tym 100Gb do wykorzystania poza strefą domową.

Trochę czytałem o tej strefie domowej i wychodzi na to że tak naprawdę mam do wykorzystania 400 GB bo mam router stacjonarny z kartą sim ale czytając umowę jest taki zapis

Screenshot_20250221_194754_Drive.jpg

Wydaje mi się że te 100Gb będę mógł również wykorzystać w strefie domowej po wyczerpaniu pakietu 400Gb. Dobrze mi się wydaje czy nie?

*Temat przeniosłem z działu "Internet domowy" oraz doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20360
  • 58802
  • 799

@Pawel1234 cały przysługujący Tobie internet możesz wykorzystać w strefie domowej, czyli 400 GB w strefie domowej + 100 GB poza strefą. Po wyczerpaniu całego pakietu 500 GB, prędkość zostanie zmniejszona do takiej, jak masz podane w umowie, najczęściej to jest 1 Mbit/s, chyba że zmienisz ustawienia. Zakładam, że strefę domową masz dobrze wyznaczoną, bo inaczej w pierwszej kolejności zostanie użyty pakiet 100 GB, a 400 GB pozostanie.

Jeżeli masz inny numer telefonu w Orange, na takie dane jak mobilny internet domowy, to możesz ustawić współdzielenie pakietu 100 GB na wszystkie numery przypisane do Twojego konta. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

• 14747
  • 60643
  • 748

@Pawel1234  z tego co wiem to właśnie tak jest. Masz 500GB dostępne w pakiecie , z tego 100 możesz, ale nie musisz, wykorzystać" również" poza strefą 

• 20360
  • 58802
  • 799

@Pawel1234 cały przysługujący Tobie internet możesz wykorzystać w strefie domowej, czyli 400 GB w strefie domowej + 100 GB poza strefą. Po wyczerpaniu całego pakietu 500 GB, prędkość zostanie zmniejszona do takiej, jak masz podane w umowie, najczęściej to jest 1 Mbit/s, chyba że zmienisz ustawienia. Zakładam, że strefę domową masz dobrze wyznaczoną, bo inaczej w pierwszej kolejności zostanie użyty pakiet 100 GB, a 400 GB pozostanie.

Jeżeli masz inny numer telefonu w Orange, na takie dane jak mobilny internet domowy, to możesz ustawić współdzielenie pakietu 100 GB na wszystkie numery przypisane do Twojego konta. 

• 10
  • 45
  • 0

Dzięki za odpowiedź. Nie słyszałem o wspoldzieleniu konta. Teoretycznie mam również nr komórkowy tylko jestem w trakcie wypowiedzenia umowy. Aktualnie mam nr tymczasowy z którego nie korzystam ale będę miał na nim 300Gb.
Może mógłbym cześć z tego pakietu przekierować na internet domowy? 
W telefonie raczej tego nigdy nie wykorzystam

• 20360
  • 58802
  • 799

@Pawel1234 z numeru komórkowego pakietu 300 GB nie możesz współdzielić na strefę domową. Możesz tylko z mobilnego internetu domowego dzielić pakiet 100 GB na oba numery. Innej możliwości niestety nie ma.

• 10
  • 45
  • 0

Pokaż szczegóły

Ok dzięki 

• 20360
  • 58802
  • 799

@Pawel1234 proszę bardzo. Jeśli będziesz miał jeszcze pytania, to pisz śmiało. Jest wiele osób na forum NO, chętnych do pomocy.

Pozdrawiam i owocnego korzystania z usług Orange 🤗