- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktury od innych klientów
Skoro Orange jest tak zaawansowanym i nowoczesnym providerem usług komunikacyjnych to dlaczego nie weryfikuje adresów e-mail swoich klientów i w dobie wszechobecnych procedur bezpieczeństwa tak naiwnie wierzy osobom, które wypisują bzdury w formularzach.
Większość portali internetowych, w których użytkownik chce założyć konto wysyła wiadomość na podany przez niego email. Wiadomość zawiera albo link albo kod weryfikacyjny. Jeśli użytkownik podał błędny email to nie będzie mógł go potwierdzić i będzie musiał podać adres doń należący.
W obecnej sytuacji Orange wysyła przypomnienia, ponaglenia i groźby na jakiś email, ale możliwe, że wiadomość trafia do kogoś innego.
Ja sam mam tego rodzaju problem i zastanawiam się co z tym zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Morpher ja bym zgłosił fakt na infolinii i jeśli nie rozwiążą tego problemu, wysłałbym listem poleconym pismo do Skierniewic na adres korespondencyjny Orange
To sprawa ochrony danych osobowych osób, których faktury są do Ciebie przesyłane
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Morphernapisał(-a)W obecnej sytuacji Orange wysyła przypomnienia, ponaglenia i groźby na jakiś email, ale możliwe, że wiadomość trafia do kogoś innego.
Ja sam mam tego rodzaju problem i zastanawiam się co z tym zrobić.
ale którą stroną tego problemu jesteś? Dostajesz nieswoje faktury, czy Twoje faktury dostaje ktoś inny?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostaję faktury innego klienta.
Ja rozumiem, że adres e-mail może nijak nie odpowiadać imieniu czy nazwisku właściciela, ale w przypadku adresów firmowych/biznesowych to raczej jest istotne by była jakaś zbieżność.
Niestety menda podaje moje adresy e-mail w różnych firmach na ich formularzach, a barankom nie chce się wykonać banalnej weryfikacji.
BTW
Zweryfikowałem człowieka i nie jest to pierwszy raz. Gość zmienia operatorów i zmyśla dane.
Na infolinii traktują ten problem jako cybersecurity, a ja im daję delikwenta na tacy.
Szkoda tylko, że nie dostaję jakiejś informacji z banku z jego numerem konta, hasłem i innymi danymi, bo bym sobie przelewik na WOŚP zrobił.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Morpher sprawa trudna, bo nie zastrzeżesz adresu mailowego.
Warto to jednak mieć na piśmie od operatora w przypadku nadużyć ze strony tego naciągacza. Na zimne dmuchaj...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktycznie w tym przypadku jedynie kontakt z obsluga lub salonem.
Jakby tak pomyslec o doswiadczeniach w Orange, ale tez w bankach i innych firmach, to w sumie nikt nigdy nie weryfikowal mojego maila.