Nie można wyświetlić tego widżeta.

Faktury od innych klientów

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Skoro Orange jest tak zaawansowanym i nowoczesnym providerem usług komunikacyjnych to dlaczego nie weryfikuje adresów e-mail swoich klientów i w dobie wszechobecnych procedur bezpieczeństwa tak naiwnie wierzy osobom, które wypisują bzdury w formularzach.

Większość portali internetowych, w których użytkownik chce założyć konto wysyła wiadomość na podany przez niego email. Wiadomość zawiera albo link albo kod weryfikacyjny. Jeśli użytkownik podał błędny email to nie będzie mógł go potwierdzić i będzie musiał podać adres doń należący.

W obecnej sytuacji Orange wysyła przypomnienia, ponaglenia i groźby na jakiś email, ale możliwe, że wiadomość trafia do kogoś innego.

Ja sam mam tego rodzaju problem i zastanawiam się co z tym zrobić.

6 ODPOW. 6

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14571
  • 59921
  • 735

@Morpher  ja bym zgłosił fakt na infolinii i jeśli nie rozwiążą tego problemu, wysłałbym listem poleconym pismo do Skierniewic na adres korespondencyjny Orange 

To sprawa ochrony danych osobowych osób, których faktury są do Ciebie przesyłane 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2390
  • 9177
  • 35

@Morphernapisał(-a)

W obecnej sytuacji Orange wysyła przypomnienia, ponaglenia i groźby na jakiś email, ale możliwe, że wiadomość trafia do kogoś innego.

Ja sam mam tego rodzaju problem i zastanawiam się co z tym zrobić.

ale którą stroną tego problemu jesteś? Dostajesz nieswoje faktury, czy Twoje faktury dostaje ktoś inny?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 245
  • 879
  • 5

Obstawiam, że dostaje cudze faktury.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Dostaję faktury innego klienta.

Ja rozumiem, że adres e-mail może nijak nie odpowiadać imieniu czy nazwisku właściciela, ale w przypadku adresów firmowych/biznesowych to raczej jest istotne by była jakaś zbieżność.

Niestety menda podaje moje adresy e-mail w różnych firmach na ich formularzach, a barankom nie chce się wykonać banalnej weryfikacji.

BTW

Zweryfikowałem człowieka i nie jest to pierwszy raz. Gość zmienia operatorów i zmyśla dane.

Na infolinii traktują ten problem jako cybersecurity, a ja im daję delikwenta na tacy.

Szkoda tylko, że nie dostaję jakiejś informacji z banku z jego numerem konta, hasłem i innymi danymi, bo bym sobie przelewik na WOŚP zrobił.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14571
  • 59921
  • 735

@Morpher sprawa trudna, bo nie zastrzeżesz adresu mailowego.

Warto to jednak mieć na piśmie od operatora w przypadku nadużyć ze strony tego naciągacza. Na zimne dmuchaj...

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 182
  • 824
  • 20

Faktycznie w tym przypadku jedynie kontakt z obsluga lub salonem.

Jakby tak pomyslec o doswiadczeniach w Orange, ale tez w bankach i innych firmach, to w sumie nikt nigdy nie weryfikowal mojego maila.