Nie można wyświetlić tego widżeta.

Ekstra eSIM na Apple Watch - problem z aktywacją oraz działaniem usługi

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 108
  • 355
  • 3

Jak działa Orange gdy mamy eSIM na i telefonie i ekstra eSIM w Apple Watch - aktywacja jest za pomocą aplikacji a nie kodu QR.

1. Aktywacja to 6 wydanych przez Orange kart ekstra esim - pierwsza darmowa, każda kolejna: 5zł za wydanie i 9 zł za pierwszy miesiąc. Powód? Wielokrotne zrywanie połączenia skutkujące koniecznością rozpoczynania aktywacji esim od nowa, każda próba pomimo wyświetlenia błędu, jak się okazała generowała oddzielny eSIM - a tylko wydanie pierwszego jest bezpłatne. 🤦🏼‍

2. Gdy w końcu po 2 telefonach i jednej rozmowie na czacie udało się usunąć wszystkie wydane simy, aktywacja kolejnego to kilkadziesiąt minut prób połączenia z serwerami. 🤦🏼‍

3. Po aktywacji eSIM jest oznaczony jako "nieużywany", bo do przeniesienia na zegarek potrzebna jest łączność z serwerami O. Przeniesienie zajmuje kolejne kilkadziesiąt minut prób. 🤦🏼‍

4.Ekstra esim działa i ma zasięg.

Efekt?

5. Gdy ktoś dzwoni do mnie i telefon oraz zegarek są aktywne, dzwoni tylko telefon.

6. Gdy telefon jest wyłączony, zegarek nie dzwoni.

7. W obu powyższych przypadkach przypadkach, gdy na dzwoniącym urządzeniu nacisnę czerwoną słuchawkę by odrzucić połączenie - osoba telefonująca do mnie słyszy nadal sygnał oczekiwania, tak jakbym nie odbierał. 🤦🏼‍

8. Gdy oba urządzenia są fizycznie wyłączone - osoba telefonująca do mnie słyszy sygnał oczekiwania tak jakby moje urządzenia były włączone i jakbym nie odbierał. 🤦🏼‍

Co wy tam palicie w tym pomarańczu...

2 ODPOW. 2

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19582
  • 56683
  • 770

@the_woocash dlatego uważam, że jako główna karta powinna być SIM, eSIM jako dodatkowy numer lub ewentualnie Ekstra eSIM do kolejnego urządzenia. 

Przymierzałem się do sprawdzenia działania Ekstra eSIM, ale w trakcie problemów z aplikacją skończyła mi się umowa, której już nie przedłużyłem. Przynajmniej jest od Ciebie opis działania i aktywacji eSIM.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 108
  • 355
  • 3

Czy główna to SIM czy eSIM to w sumie nie powinno mieć znaczenia, może mieć eSIM w adapterze SIM i z punktu widzenia telefonu to działa jak zwykły SIM.

Natomiast cała historia jest niesamowita w kontekście tego jak dobrze (i za darmo) działał mój dodatkowy zegarkowy eSIM w Flexie...