- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Doładowania i abonamenty - chomikuj.pl
Robiłem to od lat, aż tu nagle zonk - na stronie usługa jest nadal dostępna, a podczas kontaktu z pracownikiem, poinformował mnie że aby funkcja działała - muszę odblokować usługi premium i w ciągu 24h będzie ok - mija tydzień i nie jest ok, ciągle taka sama informacja że operator nie zezwala na... Czytałem gdzieś że z powodu interwencji rzecznika praw konsumenta i licznych zgłoszeń odnośnie wyłudzeń za usługi premium UOKIK nakazał zablokowanie takiej możliwości.
Proszę o informacje jak mogę uzupełnić konto doliczając śmieszne 4,92zł do mojego konta, ponieważ jest to najbardziej korzystna opcja jeśli chodzi o korzystanie z chomika i przede wszystkim mój wybór, natomiast w kwestii dochodzenia oszust są od tego organy które opłacamy.
Dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W aplikacji Mój Orange wejdź w Usługi, potem Kontrola wydatków, dalej Blokada usług Premium. Jaki masz status? Nieaktywny czy aktywny? Możesz tutaj wyłączyć tę blokadę.
Możesz też to zrobić przez wersję webową Mój Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkie usługi są wyłączone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko z tym numerem premium jest problem czy z innymi też?
Jak dokładnie brzmi komunikat zwrotny i czy jest on z sieci czy z aplikacji do wysyłania SMS?
Możesz zgłosić jeszcze raz problem do Orange https://www.orange.pl/view/kontakt
Jako obejście problemu np. na czas wyjaśnienia sprawy możesz kupić wysyłkę SMS premium na Allegro (często trochę taniej niż cena brutto SMSa).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Nie możesz aktywować subskrypcji MANIAC. Rejestracja do serwisów subskrypcyjnych została zablokowana w sieci Orange."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dnarec to nie jest kwestia Blokady usług premium. To Usługi elektroniczne Sama w Mój Orange możesz sprawdzić czy nie masz aktywnego Limitu na usługi elektroniczne, ewentualnie w jakiej kwocie.
Jeśli to jest nieaktywne pozostaje kontakt z BOK. Sprawdzą czy nie masz aktywnej Blokady usług premium lub Blokady usług elektronicznych firm zewnętrznych.
Jeśli to też będzie ok konsultant przyjmie zgłoszenia techniczne.
Pozdrawiam😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko to zostało sprawdzone - nawet wyżej napisałem że konsultant potwierdził że w ciągu 24h zacznie działać.