- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
Dzwoni do mnie Pani 19 lutego piątek żeby przedłużyć moja umowę. Internet stacjonarny i abonament tel kwota bazowa 79,99. Po krótkiej negocjacji Pani mówi, że musi zapytać czy może dać upust. Kończy się na 69.99zł. Zgadam się. Czy ta regułki itp....a potem pyta o numer dowodu ??? Jestem trochę zdzwiony ale ok podaje bo zna mój stary numer dowodu (zmieniłem w międzyczasie). Nadmienię, że wcześniej musiałem podać PESEL potwierdzić tożsamość. Dziś jest poniedziałek wieczorem. Żadnego potwierdzenia na maila, sms'a itp nie dostałem. Dzwonie na infolinię. Nie mają mojej nowej umowy w systemie, nikt nic nie wie. Pani robi zgłoszenie i tyle może. Czy dałem się oszukać, czy ktoś poszywa się pod Orange ? Czy można to sprawdzić ? Niestety mam tylko nr tel z którego dzwonili .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
Próbowałeś sprawdzić ten numer w Internecie? Albo na niego oddzwonić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
@Piotr_39 właśnie dlatego między innymi aby uniknąć takich sytuacji sam przedłużam umowy online, ewentualnie z zapytaniem o szczegóły dzwonię osobiście do konsuli. Być może trafiłeś na niekompetentną konsultantkę z firmy zewnętrznej pracującej dla Orange (rzadko ale się zdarza).
Edit.
Nigdy w rozmowach konsule w ramach weryfikacji nie pytali mnie o nr DO czy PESEL, co najwyżej o datę i miejsce urodzenia, danych wrażliwych nie podaje się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
@Piotr_39 nie podaje się swoich danych, jeśli nr nie jest od Orange, może nie jest tak źle, sprawdź numer z którego dzwoniono, może to partner Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
@Piotr_39 podejrzewam, że to partner Orange. Nawet jak wyrazisz zgodę na przedłużenie umowy, to na infolinii Orange nie zawsze jest widoczna. Numer z którego było dzwoniono może być już nie aktywny, ale nawet jak będzie działający, to i tak do nikogo się nie dodzwonisz.
Osobiście zawsze wybierałem kontakt z infolinią lub internetowy sklep Orange w celu przedłużenia, podpisania umowy. Jakoś dzwoniącym partnerom nie ufam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
Jeżeli to partner Orange to i tak powinien zostać jakiś ślad rozmowy. Chyba ? Sprawa zgłoszona do operatora zobaczymy czy coś znajdą. Jak na razie zarejestrowałem się w BIK i KRD na wszelki wypadek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
@Piotr_39 jeżeli umowa przekazana do realizacji, to za jakiś czas powinna być widoczna u konsultantów na infolinii. Jak szybko to nastąpi, to trudno cokolwiek powiedzieć. Trzeba monitorować, na jakim etapie jest, może w ogóle nie pojawić się u konsultantów na infolinii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
ja nie ufam nikomu kto dzwoni.
nawet jak bank chce mój pesel to nie podaję 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
Możesz też aktywować sobie na 1 mc - jest bezpłatnie, usługę Chroń Pesel i tam pobrać raport kto cię sprawdzał w ostatnim roku powinno być że byłeś weryfikowany przez Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś wyłudza dane ?
@Piotr_39Uważam, że to mogła być firma współpracująca z Operatorem, a skoro dane się nie zgadzały prosiła o ich uaktualnienie. Czy zaznaczyła, że rozmowa jest nagrywana? Jeśli tak, to w systemie operatorskim musi być obecna (warto, abyś zapisał date i godzinę połączenia) i możesz zwrócić się do Orange z prośbą o wyjaśnienie sprawy (nawet pisemnie do Skierniewic) robiąc jednocześnie zabezpieczenie PESEL o których pisali forumowicze wcześniej. Jeśli nr dowodu został już poprawiony, tym bardziej nie ma powodu do zmartwień- legalnie, choć nieco kontrowersyjnie (mógł to być jakiś młody pracownik np)
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »