- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
Podpisałem umowę z ORANGE na internet i tel komórkowy w sierpniu 2018. Teraz założyłem firmę i chcę z obydwu usług korzystać na firmę czyli odliczać podatek i VAT.
Chcę zrobić cesję z osoby prywatnej na jednoosobową działalność gospodarczą.
Czy zawsze i bez wyjątku otrzymam cesję? Jest to ta sama osoba prawna (ja), która od zawsze miała NIP i jedyne czego potrzebuje to NIP na FV, a o ile wiem istnieje obowiązek wystawiania FV.
Proszę o zobowiązującą interpretację, zanim się udam do salonu i będę chciał przeprowadzić cesję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli jest to JDG, to Zaloguj się na Mój Orange i konsultant na czacie załatwi to od ręki bez problemu (Czat od Pon-Pt od 7:00-21:30) lub jeśli ma to nastąpić z dniem dzisiejszym to pozostaje kontakt telefoniczny z BOK. Sam tak robiłem 2 lata temu.
Nie wiem czy będzie możliwość jeśli jest to internet mobilny, ale przynajmniej abonament na telefon będzie można. Dlatego zmiany dokonasz przez BOK jak konsultant zweryfikuje Twoje konto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli jest to JDG, to Zaloguj się na Mój Orange i konsultant na czacie załatwi to od ręki bez problemu (Czat od Pon-Pt od 7:00-21:30) lub jeśli ma to nastąpić z dniem dzisiejszym to pozostaje kontakt telefoniczny z BOK. Sam tak robiłem 2 lata temu.
Nie wiem czy będzie możliwość jeśli jest to internet mobilny, ale przynajmniej abonament na telefon będzie można. Dlatego zmiany dokonasz przez BOK jak konsultant zweryfikuje Twoje konto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś