- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Czy już jest oficjalna wersja co po Brexicie w sprawie stawek roamingowych i międzynarodowych do Wielkiej Brytanii?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Rzadowa strona o brexicie
https://www.brexit.gov.pl/obywatel/konsekwencje-w-wybranych-aspektach/roaming/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Co się ma zmienić? pewnie nic tak jak inne kraje nie będące w UE Wielka Brytania wciąż będzie należeć do strefy 1 Euro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Problem jest taki, że przez 11 miesięcy będzie okres przejściowy a ciężko doszukać się czy w sprawie regulowanych stawek on też obowiązuje - na różnych stronach są różne informacje.
Orange na pewno już musi podjąć decyzję biznesową co robić. Zmiana systemów IT to co najmniej 2 dni. Do piątku zostało mało czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Norwegia nie jest w Uni, a pod strefe 1 podlega. Zobaczymy, ale powinno być dobrze. Zmiana Cenników wpłynie negatywnie na handel itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Z początku myślałem, że ceny połączeń głosowych zostaną na tym samym poziome, ale to wszystko zależy, jak się Orange dogada z operatorami z rynku brytyjskiego. Dla mnie to też ważna sprawa.
Porównałem dwa państwa, które nie są członkami UE, a stawki są różne: (ograniczyłem się tylko do połączeń głosowych)
Połączenie z Polski do Norwegii: 1 PLN połączenie wychodzące; Bezpłatnie połączenie odebrane.
Połączenie z Norwegii do Polski: połączenia jak w kraju.
Połączenie z Polski do Szwajcarii: 1,91 PLN połączenie wychodzące; Bezpłatnie połączenie odebrane.
Połączenie ze Szwajcarii do Polski: 4,49 PLN połączenie wychodzące; 2,02 PLN za odebranie połączenia.
Uważam, że jeżeli jeszcze nie ma oficjalnych informacji, to połączenia powinny zostać z Wielką Brytanią bez zmian, ale trzeba się naszykować, że ceny mogą wzrosnąć do cen ze Szwajcarią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Czy więc Wielka Brytania będzie należała do EOG? Jeżeli nie, to trzeba się liczyć z wyższymi stawkami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brexit
Do końca roku bez zmian.
- « Poprzedni
- Następny »