- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat przeniesiony z Sieć i dostępność usług do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
Mam taki problem. Ustawiałem Strefę domową za pośrednictwem Orange i jest wyznaczona dokładnie w miejscu mojego domu, ale na routerze cały czas widzę, że korzystam ze Strefy gościnnej. Hm... próbowałem różnych ustawień, ale nic się nie zmienia. Może ktoś miał podobny problem. Mam Huawei B525, czyli Flyboxa z wykupiona opcją Open VPN. Nie resetowałem jeszcze routera, próbuję na razie z ustawieniami.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak sieci domowej, pomimo prawidłowego ustawienia strefy domowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tym ładnym obrazkowym interfejsie, po lewej stronie jest takie pole, gzie jest napisane "Sieć gościnna". A pamiętam, że przez chwilę zaraz po podłączeniu był tam komunikat "Sieć domowa".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To znaczy, że to co teraz mam, to jest właśnie sieć domowa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kiro33 https://www.orange.pl/omnibook/wyznaczanie-domowej-strefy-internetu - tutaj masz szerszą instrukcję co do strefy internetu domowego. Możesz sprawdzić czy ona jest aktywna w Mój Orange. Jest to co innego niż sieć domowa lub gościnna która jest np. rozgłaszana przez Wi-Fi. Tym sobie możesz zarządzać w panelu routera.
Czy któraś z powyższych odpowiedzi wyczerpuje temat? Jeżeli tak to śmiało możesz oznaczyć jako rozwiązanie.