Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak raty za telefon na fakturze

pineapple
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

Cześć Emotikon: Szczęśliwy

Dostałam pierwszą fakturę i prawie wszystko udało mi się zrozumieć. Prawie bo wyszło za mało do zapłacenia Emotikon: Szczęśliwy Po odliczeniu rabatów, po dodaniu opłaty aktywacyjnej i wyrównaiu za niepełny okres rozliczeniowy wszystko zgadza się z podaną kwotą do zapłaty. Ale nigdzie na fakturze nie widzę pozycji związanej z ratą za telefon. Czy to zmieni się od drugiej faktury czy to jakiś błąd?

13 ODPOW. 13
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Czasem raty są naliczane od drugiej faktury.

Anonim
Nie dotyczy

@pineappleByć może jest to blad, ale lepiej skontaktować się BOK.

pineapple

To dobrze, bo już myślałam, że coś nie tak jest i potem mi się skumulują raty Emotikon: Szczęśliwy

Skontaktuję, ale poczekam na jakąś cywilizowaną porę.

seginus
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

(...) już myślałam, że coś nie tak jest i potem mi się skumulują raty Emotikon: Szczęśliwy

Dodam tylko, że na fakturze opłata ratalna widnieje w pozycji: Opłaty doliczone do faktury - co nie jest tak do końca czytelne.

Lepiej to wygląda w dokumencie zestawienie dla konta. Tam rata widnieje (również!) pod nazwą Opłaty dodatkowe (z tytułem Rata nr 1 za sprzęt - faktura nr FD 201XXxxXXxx) Bardzo szczęśliwy robot

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

A jak będzie rok 2017? Emotikon: Bardzo szczęśliwy
seginus
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

A jak będzie rok 2017? Emotikon: Bardzo szczęśliwy

To wtedy będziemy mieć "siódemkę" Robot: LOL

Arturekus
Poziom 5, Obserwator Przestworzy

zawarłem dziś umowę w salonie Orange i wszystko było fajnie jak pani w salonie mówiła umowa została podpisana. Jak zajechałem do domu to okazało się że moja umowa jest inna niż to co mi przedstawiono plus mam co miesiąc raty za ruter i tel łącznie po 45zł i pytanie jest czy jest szansa na rozwiązanie umowy?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nie masz prawa do odstąpienia.
A co się nie zgadza? bo zwykle sprzedawcy podają łącznie abonament+ ratę- to się u Ciebie nie zgadza?

Ew. sugerowałbym podjechać do salonu i porozmawiać z kierownikiem salonu lub z tym samym sprzedawcą.

Ew. zostaje złożenie reklamacji, ale to na Tobie ciąży obowiązek udokumentowania błędu - rozmowy w salonach nie są nagrywane, nie musisz też ich podpisywać od razu.
pineapple

Sprawa się wyjaśniła. Okazało się, że jeszcze nie mieli tego wprowadzonego i raty będą dolcizane dopiero od drugiej faktury Emotikon: Szczęśliwy