Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 41
  • 152
  • 0

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Coraz bardziej myślę żeby uciec z Orange skoro nie potrafią rozwiązać problemu ani się przyznać że coś spieprzyli.Po powrocie do kraju skontaktuję się z rzecznikiem praw konsumenta i zapytam o możliwość rozwiązania umowy przed czasem

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2318
  • 11064
  • 92

@Legion12 W kraju zacznie Ci działać, tak na złość. Długo jesteś za granicą?

• 41
  • 152
  • 0

Pracuję w układzie 2 tyg w robocie 3 tyg w domu

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 682
  • 2854
  • 15

Aaaa czyli SMS przez wifi to iMessage.  Może wystarczy VPN to jakiegoś serwera z Polski? Mogę na testy zrobić profil do mojego VPN'a. 

• 41
  • 152
  • 0

I message działa .Komunikuje się z innymi iphonami.IMessage idzie w chmurce niebieskiej a na inne telefony w chmurce zielonej 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2318
  • 11064
  • 92

iMessage to nie SMS przez WiFi. VPN też nie pomoże bo iOS nie pcha ruchu IMS przez tunel.

• 682
  • 2854
  • 15

Czy  chodzi o tę usługę? 

https://biuroprasowe.orange.pl/blog/uruchomilismy-usluge-sms-w-wi-fi-calling-w-orange-flex-i-w-oferc...

Z iPhonami mam niewiele wspólnego... Dla  mnie to urządzenia "magiczne" 🙂 

• 41
  • 152
  • 0

Tak.

• 682
  • 2854
  • 15

Nie znam całego wątku bo jest dość długi ale takie info jest z Grudnia tego roku:

Szanowni klienci, z przyczyn technicznych jesteśmy zmuszeni odwołać komunikat, w którym poinformowaliśmy o tym, że od 11.12.2024 klienci usługi ekstra karta eSIM będą mogli wysyłać SMS-y w trybie samolotowym lub bez dostępu do sieci komórkowej korzystając z Wi-Fi. Dołożymy wszelkich starań, by w przyszłości umożliwić klientom usługi ekstra karta eSIM korzystanie z takiej funkcjonalności. Na dzień publikacji komunikatu nie jesteśmy w stanie wskazać konkretnej daty wdrożenia takiej funkcjonalności.W związku z powyższym, klienci usługi ekstra karta eSIM nadal nie mogą wysyłać SMSów w trybie samolotowym lub bez dostępu do sieci komórkowej. Mając tę usługę, wiadomości będą wysyłane przy użyciu sieci komórkowej (wiadomości wysyłane za granicą będą wysyłane zgodnie z cennikiem roamingowym).Klienci, którzy korzystają z usługi rejestracji rozmów oraz SMSów dla banków, również będą musieli wysyłać wiadomości przy użyciu sieci komórkowej.Usługa jest dostępna w ofercie FLEX tylko i wyłącznie, kiedy klient nie ma żadnych dodatkowych kart do głównego numeru.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6622
  • 27154
  • 217

@atlas_cudow 

To już tu było cytowane, ale przecież dotyczy sytuacji gdy klient ma ekstra esim, takiej i tylko takiej. Może nie jest to egzotyka (iPhone z zegarkiem), ale OP zarzeka się że nigdy nie miał ekstra esim.