Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2588
  • 13885
  • 68

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

@Legion12napisał(-a)

Nie używam VPN .Na całej platformie jest około 30 AP.

Nawet jakbyś VPN używał, nie ma to żadnego wpływu na działanie usług, tak jak punkty dostępu AP, skoro inne karty SIM działają prawidłowo po WiFi 😎

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6616
  • 27115
  • 217

@Legion12 

Dobra, z powodu dość kuriozalnego zapisu regulaminu forum faktycznie nie możesz opublikować odpowiedzi. Ale możesz przepisać ten link na który się ten automaton powołał? To nie jest zakazane, to wszak strona Orange. Chciałbym sprawdzić co jest pod tym linkiem.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 153
  • 541
  • 3

@Legion12 A używasz ekstra karty eSIM? Cokolwiek w zegarku czy tablecie?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 40
  • 143
  • 0

Sprawdziłem tak jak pisałem kilka kart od różnych operatorów i wszystko działa.

• 40
  • 143
  • 0

Nie.Mam tylko kartę SIM w telefonie.

• 40
  • 143
  • 0

Zamieszczam link

IMG_0180.jpeg

• 6616
  • 27115
  • 217

@Legion12 

OK, czyli to co pokazał @the_woocash  jest dokładnie spod tego linku.

Nie mam słów dla określenia niekompetencji osoby która odpowiedziała na Twoją reklamację. Jak można tak przekręcać fakty?

Nic, podkreślam, absolutnie nic, ani na tej stronie na którą się powołano, ani na żadnej innej oficjalnej stronie Orange do której jest otwarty dostęp, nie wskazuje na to, jakoby Orange miał wyłączyć lub wręcz wyłączył SMS przez WiFi. Usługa ma oczywiście swoje ograniczenia, ale nikt jej nie wyłączył i nie zamierza wyłączyć.

Pisz kolejne reklamacje i złóż też skargę na konsultanta który się pod tym "pismem" podpisał. Ja bym nie odpuścił.

• 40
  • 143
  • 0

Tak zrobię .Zastanawiam się nad rozwiązaniem umowy na ten numer i przeniesienia go do innego operatora.Mój numer jest powiązany z bankami ,a także nawet nie zliczę ile agencji zatrudniających marynarzy ma ten numer.Dlatego wyłączenie go nie byłoby dobre w moim przypadku.

• 6616
  • 27115
  • 217

@Legion12napisał(-a)

Nie.Mam tylko kartę SIM w telefonie.

OK, ale nigdy nie miałeś tej "extra eSIM" o której mowa we wcześniejszych postach?

Bo gdybyś jedynak jakimś cudem kiedyś ją miał, to byłoby to wyjaśnienie "zgodne", do jakiegoś stopnia, ze stanowiskiem Orange w sprawie Twojej reklamacji. Tylko wtedy w odpowiedzi powinni by byli to zaznaczyć (".. ponieważ używa Pan usługi extra eSIM, to SMS po WiFi nie bezie działał.." - jakoś tak).

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 153
  • 541
  • 3

Jeśli nie uda Ci się rozwiązać problemu to może być sensowny pomysł. 

Nie zachęcam i nie odradzam, ale jeśli nie masz jakiegoś specyficznego powodu trzymania numeru w obecnej ofercie, jakiś prepaid u dowolnego operatora w obecnych czasach jest najlepszym pomysłem - choćby dla możliwości zmiany operatora w 24 godziny. Ja byłem jakiś czas we Flex i tam co ciekawe takie VoWiFi wraz z SMSami działało OK. Wcześniej wiele lat u czwartego operatora też w miarę OK.