A ja z Suwałk, czyli w tym wypadku ogniskowa problemu się zacieśnia.
Czy jakikolwiek przedstawiciel Orange mógłby się do tego odnieść?
@maciekx94napisał(-a)Czy jakikolwiek przedstawiciel Orange mógłby się do tego odnieść?
Jest Dzień Dziecka, ale bez przesady.
Dzień dobry,
Czy komukolwiek udało się pokonać ten problem i znalazł skuteczne rozwiązanie? Od trzech dni nie działa, robiłem już przekładania kart, resetowanie profili... Kupiłem na próbę dwa startery prepaid za 5 PLN. Z Orange i sieci konkurencyjnej. I co? Pierwszy nie działa, drugi działa... Ticket zgłoszony w piątek w BOK, ale nie ma żadnych rezultatów.
@SzymiSzyms - czy po kontakcie z BOK się naprawiło?
Dzień dobry,
Suwałki/okolice
Dzisiaj znalazłem ten wątek, walczę z problemem od dwóch tygodni (co prawda tylko Spotify mam na urządzeniach). Dzisiaj zgłosiłem problem osobiście w Salonie bo na online zlewali mnie i oczywiście wszystko u nich ok i to problem u mnie...Przetestowałem wszystko, wszystkie ustawienia, resety i konfiguracje i co się dało. Mam modem zewnętrzny ZTE MC889 5G i nawet po bezpośrednim podłączeniu kablem efekt jest taki sam, działa wszystko oprócz apki i samej strony Spotify. Takie dwie ciekawostki z desperackich testów aby zagmatwać istniejący problem. 1. Po włożeniu karty z telefonu (gdzie wszystko po mobile działa jak na razie) do modemu po ustanowieniu połączenia z internetem ustanowił prawidłowe połączenie ale po kilku chwilach testowe strony stały się niedostępne i działał już tylko Spotify i Youtube...??? Po włożeniu z powrotem karty "internetowej" do modemu cały internet działa tylko nie działa spotify.. 2. U mnie problemy zbiegły się w czasie kiedy po zalogowaniu do MójOrange zaczął pojawiać się baner/okienko reklamowe ""Teraz Twój modem ogarnia wiecej - limity, blokady, tryb eko!"
Pozdrawiam
Cenna informacja, również jestem z Suwałk (okolice) i również problem wystąpił u mnie około 2-3 tygodnie tego. Wcześniej @SzymiSzyms zgłaszał ten sam problem w okolicach Augustowa. W moim przypadku - Spotify, Netflix i połączenia z grami nie działają na WSZYSTKICH kartach SIM od Orange. Zarówno z internetu domowego LTE, dwóch telefonów komórkowych i teraz z taniego pre-paida. Oczywiście program VPN lub korzystanie z usług innego operatora załatwia sprawę... Kilka dni temu po szczegółowej pomocy od @arthur - za co Mu serdecznie dziękuję - nagle się naprawiło (na krótko), ale myślę, że niestety to nie był efekt tych konfiguracji...
Czy możesz zdradzić, jaką odpowiedź otrzymałeś w salonie Orange? Czy powiedzieli coś konkretnego na ten temat?
Od soboty nie zmienił się status ticketu ,, Rozwiązujemy zgłoszenie, odpowiedź przekażemy niezwłocznie po zamknięciu''
Ciekawy test, ciekawe czy ten problem występuje tylko w naszych okolicach.
Dzięki uprzejmości miłej pani na razie poszło tylko oficjalne zgłoszenie problemu bezpośrednio do "działu technicznego" mimo sceptycyzmu pana w salonie co do związku mego problemu z nową informacją na stronie, że "mój modem ogarnia teraz blokady...."...
Będąc szczerym, również uważam, że nie ma to żadnego związku z tą sprawą. Ale za to mamy już niemal pewność, że to problem po stronie Orange, a nie naszej.
Niestety ja mam już tyle lat, że nie wierzę w takie koincydencje
Pojawia się na moj-orange na www nowa zakładka "Wi-Fi i diagnostyka" z możliwością samodzielnej diagnostyki każdego numeru i reklama, że mój modem "może więcej" w temacie blokad i limitów i w tym samym czasie zaczynają się kłopoty z blokowaniem konkretnych usług/adresów....
Poznałem kolejną osobę na facebooku która ma ten sam problem, jest z Kalinowa, miejscowość niedaleko Augustowa. Pewnie jest poszkodowanych tym problemem więcej, ale nie wszyscy się udzielają