Blokowane połączenia aplikacji i gier w LTE

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 28
  • 0

A ja z Suwałk, czyli w tym wypadku ogniskowa problemu się zacieśnia. 

Czy jakikolwiek przedstawiciel Orange mógłby się do tego odnieść?

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2933
  • 13896
  • 129

@maciekx94napisał(-a)

Czy jakikolwiek przedstawiciel Orange mógłby się do tego odnieść?

Jest Dzień Dziecka, ale bez przesady.

• 37
  • 28
  • 0

Dzień dobry,

Czy komukolwiek udało się pokonać ten problem i znalazł skuteczne rozwiązanie? Od trzech dni nie działa, robiłem już przekładania kart, resetowanie profili... Kupiłem na próbę dwa startery prepaid za 5 PLN. Z Orange i sieci konkurencyjnej. I co? Pierwszy nie działa, drugi działa... Ticket zgłoszony w piątek w BOK, ale nie ma żadnych rezultatów.

@SzymiSzyms - czy po kontakcie z BOK się naprawiło?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 9
  • 0

Dzień dobry,

Suwałki/okolice

Dzisiaj znalazłem ten wątek, walczę z problemem od dwóch tygodni (co prawda tylko Spotify mam na urządzeniach). Dzisiaj zgłosiłem problem osobiście w Salonie bo na online zlewali mnie i oczywiście wszystko u nich ok i to problem u mnie...Przetestowałem wszystko, wszystkie ustawienia, resety i konfiguracje i co się dało. Mam modem zewnętrzny ZTE MC889 5G i nawet po bezpośrednim podłączeniu kablem efekt jest taki sam, działa wszystko oprócz apki i samej strony Spotify. Takie dwie ciekawostki z desperackich testów aby zagmatwać istniejący problem. 1. Po włożeniu karty z telefonu (gdzie wszystko po mobile działa jak na razie) do modemu po ustanowieniu połączenia z internetem ustanowił prawidłowe połączenie ale po kilku chwilach testowe strony stały się niedostępne i działał już tylko Spotify i Youtube...??? Po włożeniu z powrotem karty "internetowej" do modemu cały internet działa tylko nie działa spotify.. 2. U mnie problemy zbiegły się w czasie kiedy po zalogowaniu do MójOrange zaczął pojawiać się baner/okienko reklamowe ""Teraz Twój modem ogarnia wiecej - limity, blokady, tryb eko!"

Pozdrawiam    

• 37
  • 28
  • 0

Cenna informacja, również jestem z Suwałk (okolice) i również problem wystąpił u mnie około 2-3 tygodnie tego. Wcześniej @SzymiSzyms zgłaszał ten sam problem w okolicach Augustowa. W moim przypadku - Spotify, Netflix i połączenia z grami nie działają na WSZYSTKICH kartach SIM od Orange. Zarówno z internetu domowego LTE, dwóch telefonów komórkowych i teraz z taniego pre-paida. Oczywiście program VPN lub korzystanie z usług innego operatora załatwia sprawę... Kilka dni temu po szczegółowej pomocy od @arthur - za co Mu serdecznie dziękuję - nagle się naprawiło (na krótko), ale myślę, że niestety to nie był efekt tych konfiguracji...

Czy możesz zdradzić, jaką odpowiedź otrzymałeś w salonie Orange? Czy powiedzieli coś konkretnego na ten temat?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 28
  • 0

Od soboty nie zmienił się status ticketu ,, Rozwiązujemy zgłoszenie, odpowiedź przekażemy niezwłocznie po zamknięciu''

Ciekawy test, ciekawe czy ten problem występuje tylko w naszych okolicach. 

• 4
  • 9
  • 0

Dzięki uprzejmości miłej pani na razie poszło tylko oficjalne zgłoszenie problemu bezpośrednio do "działu technicznego" mimo sceptycyzmu pana w salonie co do związku mego problemu z nową informacją na stronie, że "mój modem ogarnia teraz blokady...."...

• 37
  • 28
  • 0

Będąc szczerym, również uważam, że nie ma to żadnego związku z tą sprawą. Ale za to mamy już niemal pewność, że to problem po stronie Orange, a nie naszej. 

• 4
  • 9
  • 0

Niestety ja mam już tyle lat, że nie wierzę w takie koincydencje;) Pojawia się na moj-orange na www nowa zakładka "Wi-Fi i diagnostyka" z możliwością samodzielnej diagnostyki każdego numeru i reklama, że mój modem "może więcej" w temacie blokad i limitów i w tym samym czasie zaczynają się kłopoty z blokowaniem konkretnych usług/adresów....  

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 28
  • 0

Poznałem kolejną osobę na facebooku która ma ten sam problem, jest z Kalinowa, miejscowość niedaleko Augustowa. Pewnie jest poszkodowanych tym problemem więcej, ale nie wszyscy się udzielają