Blokada numeru za brak płatności a połączenia przychodzące

ROZWIĄZANE

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Dzień dobry, 

miałem zablokowany numer przez kilka dni (od wtorku do czwartku) ze względu na brak płatności. Opłaty juz uregulowałem, ale w tym czasie czekałem na bardzo ważny telefon. Czy to możliwe, że ten ktoś nie mógł się do mnie dodzwonić ze względu na blokadę?

Dodam, że wczoraj dzwonił do mnie kolega i zostawił "nieodebrane połączenie" plus dzwonił ankieter (którego połączenie odebrałem), więc wydaje mi się, że połączenia przychodzące były aktywne, ale chciałbym się upewnić. 

Czy ktoś wie jakie są zasady?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Na początku pojawia się blokada jednostronna na połączenia wychodzące. Ale przy większej ilości faktur, blokada może zostać rozszerzona o połączenia przychodzące. To bardziej pytanie do biura obsługi, które blokady były na Twoim numerze. Aczkolwiek w teorii to możliwe.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16061
  • 66637
  • 857

@MPorange  na blokadę raczej nie, szybciej np na brak zasięgu 

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Nie rozumiem. Co ma brak zasięgu do mojego pytania? 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1950
  • 8349
  • 68

@MPorangenapisał(-a)

Nie rozumiem. Co ma brak zasięgu do mojego pytania? 

@MPorange   tak jak kolega wspomniał. Zablokowanie połączeń wychodzących nie ma wpływu na połączenia przychodzące. Po prostu może miałeś wtedy problem z zasięgiem i dla tego ktoś nie mógł się do Ciebie dodzwonić.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3573
  • 9124
  • 160

@MPorange  usługi i korzystanie z tel było zablokowane, więc mógł się niedodzwonić. Natomiast wczoraj jak odebrałeś połączenie, to usługi zostały odblokowane. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Na początku pojawia się blokada jednostronna na połączenia wychodzące. Ale przy większej ilości faktur, blokada może zostać rozszerzona o połączenia przychodzące. To bardziej pytanie do biura obsługi, które blokady były na Twoim numerze. Aczkolwiek w teorii to możliwe.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 866
  • 3199
  • 9

@marcin0216napisał(-a)

Bardziej bym powiedział że na początku jest blokada  korzystania z pakietu w ramach abonamentu, działa to tak jak masz prepaid jak OnK gdzie nie masz żadnych GB, żadnych pakietów i pieniędzy na koncie, i jeszcze karta jest na ważności wychodzącej, dopiero potem jest całkowita blokada, która przypomina prepaidowe wyłączenie nr telefonu po ważności na wychodzące.