- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada dodtkowych kosztów
<Temat wydzielono z tego, przeniesiono i ustawiono odpowiednie etykiety - moderator Mikołaj>
Bardzo dobry temat który mnie skłonił do prośby o pomocne porady jak uniknąć dodatkowych kosztów za korzystanie z usług telefonii komórkowej w Orange. Jestem w czasie przeniesienia numeru od innego operatora do pakietu Love - internet , tv , tel. komórka . tel. stacjonarny i nie za bardzo orientuję się gdzie i jak powyłączać zbędne dla mnie usługi np. SMS , MMS Premium , połączenia z numerami o podwyższonej opłacie , internet 10+10 zł. itp. płatne usługi o których nie mam pojęcia . Z racji mojego wieku telefon służy mi typowo do wykonywania odbierania połączeń , od czasu do czasu jakieś wyszukanie w przeglądarce , żadnych gier , portali itp. dodam że w tym pakiecie jest przyznane 5GB na miesiąc czego jestem pewien że nie wykorzystam. Proszę o wyrozumiałość i podzielenie się wiedzą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec SMS i MMS MT od listopada
W takim przypadku najlepiej połączyć się z konsultantem na czacie lub po prostu zadzwonić na infolinię i poprosić o wszystkie możliwe blokady na usługi premium i elektroniczne, aby w razie czego numery były w pełni bezpieczne. Oczywiście kiedy usługi będą już w Orange, wystarczy po zalogowaniu na wszystkich usługach samodzielnie założyć możliwe blokady w sekcjach blokad.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej mieć blokadę na usługi premium i usługi elektroniczne.
Czy to skutecznie ochroni? W październiku bym napisał tak. A czy jakiś nowy rodzaj usług się nie pojawił i ile ich jest - zobaczymy w praniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolkaro czy dobrze zrozumiałem że lepiej poczekać do czasu ( za 3 dni) przeniesienia mojego numeru i na ten ; zastępczy ; który otrzymałem od Orange nie warto na ten krótki czas zakładać blokad ? Jeszcze jedno w Mój Orange w wersji na komputer nie mam możliwości podglądu jakie usługi są ; czynne ; , a jakie nie czy jest to związane że jestem w trakcie przenoszenia numeru ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85Co masz na myśli, pisząc zamiast SMS-ów MT? Usługi typu gdzie jest dziecko nie należą do takowych, są to usługi elektroniczne, na które jest osobna blokada właśnie na usługi elektroniczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@balbina12piszesz o usługach abonamentowych, których niestety nie obsługuję. Warto wejść na czat i dopytać, czy przez przeniesienie numeru może być powodem tego, że nie widzisz wszystkich usług. A co do blokad - lepiej założyć je wcześniej i mieć z głowy.