- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,na wiosnę 2017r. podpisałem w Orange umowę na pakiet Love.Jest to telefon komórkowy,stacjonarny oraz internet stacjonarny.Teraz byłem w salonie żeby przedłużyć umowę i zaproponowali mi dodanie do mojej oferty pakietu telewizji.Telewizja w ogóle mnie nie interesuje i powiedzieli że jak nie chce TV to nie ma sensu przedłużać umowy tylko zostawić tak jak jest żeby się sama przedłużyła.W umowie piszę że czas przedłużenia to 6 miesięcy.Aktualnie mam 10 zł rabatu za fakturę elektroniczną i zgodę na dzwonienie w celach marketingowych (Czy jakoś tak).
-Po automatycznym przedłużeniu będę płacił tyle samo czy stracę te rabaty albo inne promocje?
-W każdej chwili będę mógł zmienić albo zerwać automatycznie przedłużoną umowę?
-Po tych 6 miesiącach znowu samo się przedłuży jak nie zgłoszę rezygnacji?
-Mogę mieć pewność że przez te 6 miesięcy usługa będzie świadczona czy Orange może ją zerwać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Adrian11124 Odpowiem na 3 ostatnie pytania:
-Umowa zostanie przedłużona na 6 miesięcy, czyli nie będziesz mógł z niej "bezpłatnie" zrezygnować przez te 6 miesięcy.
-Tak powinno być
-A masz jakiś powód przez który Orange mogłoby zerwać umowę ? Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, aby to operator zrywał umowę bez powodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Adrian11124 Odpowiem na 3 ostatnie pytania:
-Umowa zostanie przedłużona na 6 miesięcy, czyli nie będziesz mógł z niej "bezpłatnie" zrezygnować przez te 6 miesięcy.
-Tak powinno być
-A masz jakiś powód przez który Orange mogłoby zerwać umowę ? Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, aby to operator zrywał umowę bez powodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Automatyczne przedłużenie Orange Love
masz tel stacjonarny na ktorym jest zalozony orange love 2U czyli komorka+neostrada, tak?
A. APU powoduje ze zachowujesz cene dotychczasowa i nie tracisz tych rabatow tj ekatura czy za marketing
B. APU to umowa 6 miesieczna wiec zrywac umowy sie nie oplaca ale jest to okres utrzymaniowy ktory powoduje ze mozesz skorzystac z nowej promocji
C. TAK APU odnawia sie co 6mcy na 6mcy
D. a dlaczego mialoby orange zrywac umowe?
jeszcze jedna rzecz. umowa na tel stacjonarny odnawia sie na 24mc a nie na 6mcy.
jezeli nie zalezy Ci na GB na komorce bo pewnie obecnie masz 3GB i brak MMS to zostaw to tak jak jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok,no to już wszystko jest jasne.Bo znajomy powiedział mi że chyba zmieniły się jakieś przepisy i ten okres 6 miesięcy nie obowiązuje tylko jest przedłużane na czas nieokreślony i chciałem dla pewności spytać kogoś obeznanego w temacie.Dziękuje za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znajomy miał rację, ale tylko częściowo, bo APU 6 msc. nie obowiązuje dla nowo zawieranych umów (oraz tych, które zostały przedłużone ale aneksem), tylko jest przejście na czas nieokreślony. W Twoim przypadku, skoro umowę podpisywałeś przed tymi zmianami, obowiązują Cię stare zasady (a dokładnie rzecz biorąc takie jakie masz zapisane w umowie).