Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Abonament Smart Plan LTE

ROZWIĄZANE
Misiutotu
Poziom 16, Badacz Przestworzy
Solved!

Abonament Smart Plan LTE

Witam. Jestem w Smart Plan LTE Wspólny za 130 zł. Moje pytanie brzmi czy przenosząc numer z innej sieci do Orange też należą mi się 3 miesiące za 0 zł? To będzie już 4 numer w podłączony do tej formuły rodzinnej.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Misiutotu
Solution

Abonament Smart Plan LTE

Na infolinii ogarnięty gościu mi powiedział co i jak teraz z abonamentem wspólnym.
Otóż jeśli ktoś ma usługę Orange Plan Lte Wspólny i ma jakąś usługę stacjonarną np tak jak ja mam LTE dla domu to musi przed kolejnym dodaniem nowego/przenoszonego numeru zrobić migrację Planu głównego Lte i internetu do Orange Love, natomiast plany dodatkowe są również dopisane do abonamentu są w cenie 20 zł. Czyli zasadniczo taniej wychodzi niż wcześniej.

Ja wcześniej miałem 3 numery i Internet i plackiem 150 co miesiąc a teraz Orange Love 80 zł plus 40 zł za dwa numery dodatkowe. Czyli wychodzi mnie teraz tylko 120 zł Emotikon: Szczęśliwy

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 ODPOW. 21
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Abonament Smart Plan LTE

A podpisałeś już umowę czy zamierzasz? W nowej ofercie masz 3 miesiące rabatu na numer przenoszony. W starej były dwie promocje.

Jeśli masz starą ofertę Smart Plan LTE Wspólny i dopiero rozważasz przeniesienie numeru, to sugerowałbym kontakt z czatem/infolinią/salonem czy jest możliwość podpięcia numeru do starej oferty czy musisz z całością zmigrować do nowej.
Misiutotu

Abonament Smart Plan LTE

mam starą umowę. dlaczego miałbym wchodzić w nowa ofertę? jest jakaś różnica? bo mam usługę jeszcze lte dla domu i to łącznie daje mi dodatkowy rabat.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Abonament Smart Plan LTE

A masz możliwość wzięcia starej? czy już złożyłeś zamówienie?
Hermes88
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Abonament Smart Plan LTE

nadal przy przedłużaniu można wybrać stare oferty, tylko strasznie trudno uzyskać informacje w kwestii rabatów, bo niby promocje obowiązują, a konsultacji nie mają pojęcia co mówić Emotikon: Szczęśliwy

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Abonament Smart Plan LTE

Przy przedłużeniu owszem, ale nowy proces MNP to już chyba nie da się rozpocząć ze starą ofertą.
Misiutotu
Solution

Abonament Smart Plan LTE

Na infolinii ogarnięty gościu mi powiedział co i jak teraz z abonamentem wspólnym.
Otóż jeśli ktoś ma usługę Orange Plan Lte Wspólny i ma jakąś usługę stacjonarną np tak jak ja mam LTE dla domu to musi przed kolejnym dodaniem nowego/przenoszonego numeru zrobić migrację Planu głównego Lte i internetu do Orange Love, natomiast plany dodatkowe są również dopisane do abonamentu są w cenie 20 zł. Czyli zasadniczo taniej wychodzi niż wcześniej.

Ja wcześniej miałem 3 numery i Internet i plackiem 150 co miesiąc a teraz Orange Love 80 zł plus 40 zł za dwa numery dodatkowe. Czyli wychodzi mnie teraz tylko 120 zł Emotikon: Szczęśliwy
Krispl
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Abonament Smart Plan LTE

To jakieś nieregulaminowe tłumaczenie. Zgodnie z regulaminem, który obowiązuje osoby, które zawarły umowę na plan Wspólny (abonament drogi bo umożliwia zakup dodatkowych numerów) w trakcie trwania umowy mają prawo dokupić do 8 numerów Dodatkowych. Mając więc plan Wspólny możesz w dowolnym momencie trwania twojej umowy na plan Wspólny skorzystać z tej opcji. To wynika wprost z regulaminu. W mojej ocenie nawet wtedy kiedy umowa przejdzie z umowy na czas określony na czas nieokreślony nadal obowiązuje obie strony regulamin świadczenia usług w Planach Wspólnych.

Zupełnie inną kwestią jest niedostosowanie systemów obsługi Orange do realizacji tego rodzaju zobowiązań.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Abonament Smart Plan LTE

@Krispl: może dać konkret że bezterminowo można dobierać plany dodatkowe? Link do regulaminu, jakiś punkt. Bo jak czytam regulaminy jest mowa o "posiadaniu" a nie możliwości dokupienia.
Krispl
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Abonament Smart Plan LTE

W tym wypadku chodzi o prawa nabyte w związku z regulaminem. Nie chodziło o umowy Dodatkowe zawierane na czas nieokreślony ale o to co się stanie jak numer Główny po okresie zastrzeżonym przejdzie na czas nieokreślony i pozostanie w tym planie. W tym wypadku klienta wiąże nadal regulamin Smart Plan LTE Wspólny, który jest równocześnie regulaminem planu Dodatkowego. Brak możliwości zawarcia w takiej sytuacji umowy na plan Dodatkowy oznacza według mnie naruszenie regulaminu no i zasadniczej idei planów Wspólnych.

O ile na skutek wycofania Planu Wspólnego z oferty nie będzie można zawrzeć nowej umowy czy też przedłużyć tego planu to plany Dodatkowe są tylko przysługującym dodatkiem do tego planu a zatem według mnie można je dobierać do czasu trwania umowy planu Wspólnego. Brak możliwości zawarcia umowy na plan Dodatkowy będzie być może podstawą do rozwiązywania umów na plan Wspólny z winy Operatora. Inaczej mówiąc na tzw. "chłopski rozum": po co komu plan Wspólny jak se nie dokupi Dodatkowego.