Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 430
  • 1555
  • 4

Światełko w tunelu

@bronzubnapisał(-a)

@deest , jak piszesz posta, to otaguj, do kogo mówisz, bo mnie ten screen i tekst pod nim nic nie mówi.

A tak wracając do mojej umowy, w telewizorze chciałem zainstalować aplikację mobilną Orange TV Go. Na ekranie wyskoczył mi komunikat, że aplikacja Orange TV Go dewelopera Orange Polska jest niedostępna w Google Play na tym urządzeniu (TCL43P615-43"). Informację o aplikacji otrzymałem w salonie Orange, gdzie wczoraj zdałem router FB 2.6. Konsultantka powiedziała mi, że najpierw powinienem uruchomić aplikację właśnie na telewizorze.

Zadałeś pytanie wcześnie: A ile płacisz za inne usługi? No to wysłałem cennik z nju. A tak odnosnie Orange TV Go to apka na telefony do ogladania sobie telewizji jezeli nie jestes w domu. Zainstaluj Orange TV https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.orange.boxlesstv&hl=pl

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Światełko w tunelu

@bronzub 

Nie zdecydowałeś się na utrzymanie telefonu stacjonarnego? Czy też dali ci go "poza zestawem"? Bo w tym co pokazujesz telefonu stacjonarnego ani VoIP nie ma, a na początku pisałeś że żona absolutnie bez telefonu stacjonarnego nie zaakceptuje usługi. Coś się zmieniło?

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@j131 , jestem w takiej cz...dziurze, że nawet techniczny na 510800800 się rozłączył, a najpierw sam po Twoim wpisie próbowałem samodzielnie dojść do sedna mojej zagwozdki, a potem konsultantka na 510100100 powiedziała najpierw, że na moim tv z Androidem nie da się, bo nie wszystkie dadzą radę pobrać aplikację. Potem potwierdziła moje wątpliwości, że tak, to chodzi o Orange TV GO a nie o Orange TV. Potem z technicznego powiedział mi, że ten proces, który pokazuję na screenach jest w trakcie realizacji i trzeba czekać, ale i tak mi się rozłączył. Sam zobaczysz. Odnośnie stacjonarnego, to jeszcze przed podpisaniem umowy, przekazałem do Netii zlecenie na przeniesienie i na drugi dzień już miałem od nich przez kuriera DPD nowy telefon z bazą. Po kilku dniach już miałem aktywowany numer tymczasowy i on działa równolegle z dotychczasowym. Na początku listopada mam potwierdzony już telefon u nich. Muszę jednak przejść etap cząstkowych i pełnego cyklu rozliczeniowego. Będzie więc żona miała możliwość swobodnego przemieszczania z telefonem, jak z komórką. To Maxcom.

@deest , pytanie, ile płacisz za inne usługi było skierowane do @ŁysaKaszankaINC . Chyba, że Ty używasz dwóch kont pod innymi nickami😊Orange TV 2025-10-09.pngTelewizja 2025-10-09.pngKod poufny 2025-10-09.png

• 430
  • 1555
  • 4

Światełko w tunelu

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.orange.boxlesstv&hl=pl Zainstaluj tą aplikacje na telewizorze. Orange TV GO jest na telefony, jak sama strona Orange mówi: 

deest_1-1760035849790.png

• 8678
  • 35100
  • 293

Światełko w tunelu

TV będzie działać w tej usłudze, ale tylko garstka podstawowych kanałów. Musisz zainstalować na telewizorze apkę Orange TV. Da się czy się nie da? Widać ją w sklepie czy nie widać? Jaka wersja androida jest na telewizorze? Obawiam się, że jest to wersja 9, a więc aplikacja Orange TV na tym telewizorze się nie uruchomi. Jeśli chcesz skorzystać z telewizji musisz mieć telewizor lub przystawkę z androidem w wersji co najmniej 10. Możesz też wypożyczyć dekoder Multi 4k, i jego podłaczyć do telewizora, wtedy zadziała.

PS. Ten Maxcom to pomysł z kategorii kompletnie bezsensownych. No ale jak tam sobie chcecie.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Światełko w tunelu

W zakamarkach Internetu można znaleźć informację, że ten telewizor wyszedł z wersją 9 Android TV.

• 8678
  • 35100
  • 293

Światełko w tunelu

@Samotnicknapisał(-a)

W zakamarkach Internetu można znaleźć informację, że ten telewizor wyszedł z wersją 9 Android TV.

... i że nie raczej nie dostał aktualizacji, ale to już tylko zainteresowany może sprawdzić na pewno.

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@j131 , odpaliłem na telewizorze i obu smartfonach. Wcześniej jednak (dzisiaj) na czacie zgłosiłem brak możliwości rejestracji no i szybko się uwinęli w Orange. Już jestem mądrzejszy, ale też narwany, bo na wszelki wypadek już zmówiłem Smart TV Stick Strong SRT41 Android TV 4K. DPD dostarczy😀

A czemu mówisz o bezsensownym Maxcomie? To tylko złotówka za telefon. Czy jest, Twoim zdaniem, alternatywa, np. z VoIP-em? Tego scenariusza nie przerabiałem i czy to ma być telefon stary do podpięcia, czy trzeba kupić nowy? Bo żonie już się dzisiaj odmieniło 😀 Nagle stwierdziła, że komórka jest lepsza, ale jak jej kupiłem i wciskałem do torebki, to zapierała się jak osiołki 😀 Dzisiaj na razie tyle ogarnąłem, oprócz deptanej kapusty😂

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Światełko w tunelu

@bronzub  Jeśli twój TCL ma Android 9 to zobacz czy nie ma aktualizacji w ustawieniach. Może jest i wtedy w Google Play może będzie do pobrania Orange TV? Nie potrzebny wtedy box.  

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@janio1 , nie byłem skoncentrowany, a raczej rozdygotany, jak wprowadzałem swoją osobę w świat telewizji. Wydaje mi się, że została dokonana aktualizacja. Na spokojnie sprawdzę😊 Może to kręcenie się w beczce z kapustą zamuliło mi umysł😀