Światełko w tunelu

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

Jestem w totalnym szoku, ponieważ po wielu latach oczekiwań i kilku formularzy z prośbą o światłowód, zadzwonił do mnie konsultant, przedstawiając ofertę (chyba nie do odrzucenia). Zamiast 10Mb/s najpierw 300 z FB3, a po chwili rozmowy spytałem, a czemu by nie 600 Mb/s z FB6, skoro przedstawiał obie oferty? No i po tej rozmowie dałem w zwrotnym smsie TAK. O dziwo! Zaledwie tydzień przed inwestycją i rozpytywaniem kolejnych chętnych, tam gdzie diabeł mówi dobranoc na końcówce dawnej Neostrady w miedzi. Mają podwieszać, tak mi powiedział, lecz najpierw zjawi się technik. Dziwne i bardzo expresowe podejście, z którym podzieliłem się. A że sąsiedzi z własnym biznesem też byliby zainteresowani, toteż po naszej rozmowie zadzwonił do nich. Do tej pory, jak czytam forum, to najpierw robią światełko tam, gdzie większy biznes, a indywidualni nie byli często uwzględniani. O co w tym konkretnym podejściu więc chodzi? Nigdy nie uzyskałem odpowiedzi na formularz, a tutaj pyk i coś drgnęło. Nie za wczasu pochwaliłem dzień przed zachodem słońca? Co sądzicie o tym i co oznacza to 2U w smsie?

Co to znaczy 2U?Co to znaczy 2U?Screenshot_20250909_164615_Messages.jpg

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  PSO to nie firma krzak. Skoro konsultanci coś wiedzą, to termin realizacji musi być mniejszy niż 30 dni....bo w takim terminie operator podaje adresy w publikacjach przed uruchomieniem.

No to będziesz miał szybki net 

Dobrze targuj ofertę 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

186 ODPOW. 186

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 260
  • 1107
  • 1

Światełko w tunelu

2U = dwie usługi: telefon + internet

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@darusia84 , widzisz jak laik nie klei?😀 Dzięki😊

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Światełko w tunelu

@bronzub  Odpisali Ci teraz bo "dopiero teraz mogą odpowiedzieć na Twoje formularze". Sąsiad pewnie nie pisał do nich.

• 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  skoro 600-ka, to może  na sieci innego operatora. Koniecznie dowiedz się jakiego. To ważna informacja 

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@Glut , sąsiedzi atakowali mocniej niż ja. Widocznie plany na nasz rejon nie były na "papierze". Ja się na tym nie znam, a skoro @agat13 tak mówisz, że to bardzo ważne, to czy na czacie coś mogą więcej wiedzieć? Z moich wyczytanych na forum informacji odnoszę wrażenie, że od techników będzie dużo zależało. Jak byli niedawno na awarii u mnie, to o lokalsach ze światełkiem powiedzieli, że dla Orange to nikt. Liczą się więksi gracze i nawet wymienił dwie nazwy, ale ja nie zapamiętałem. Może jutro na czacie coś się dowiem. 15-tego września ma być "inwestycja", tylko nie bardzo wiem, czy na rozeznaniu się nie skończy jak u innych w Polsce, co też wyczytalem. Może troszkę inaczej to wybrzmiało, ale luxtorpedy to operator nie ma😀

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Światełko w tunelu

@bronzub  na czacie będą wiedzieć czyja jest sieć.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21560
  • 62781
  • 860

Światełko w tunelu

@bronzub nie chcę Cię rozczarować i bardzo bym życzył Tobie, abyś uzyskał internet światłowodowy. Z SMS -a wynika, że jeszcze budowa trwa, a oddanie inwestycji może się ciągnąć jeszcze kilka miesięcy. Dobrze by było się dowiedzieć, kto buduje linię światłowodową, bo wygląda to na projekt dofinansowany. Mam nadzieję, że się mylę i upragniony internet będziesz miał w krótkim czasie.

• 2157
  • 16474
  • 3

Światełko w tunelu

@Glut  i @ketrasaArtur , na czacie jest tak tajemniczo, jak to, co usłyszałem od konsultanta, który na moje pytanie, nawet potwierdził, bym sobie jego dane zanotował, bo z tego numeru będzie się ze mną kontaktował. Przerwałem pisanie, bo żona mi powiedziała, że podjechał pod słupy jakiś samochód i będą włazili na jeden z pobliskich słupów. Podszedłem po zasięgnięcie języka i gościu powiedział mi, że na ich lokalnej infrastrukturze robią, chociaż to właściwie nie jest ich infrastruktura, bo dwa słupy dalej od mojej posesji na ich mufie jest już oznaczenie Polskiego Światłowodu Otwartego. Wujek Google już mnie uświadomił, to z rozmowy z tym gościem wynikło gdybanie, czy aby nie jest to przygotowany grunt do wspomnianej przeze mnie inwestycji. Brzmi tajemniczo-tajemnica handlowa...być może coś jest na rzeczy. Hurtownik wszedł  (tak gdybam) i będzie rozdawał karty.

• 15594
  • 64172
  • 825

Światełko w tunelu

@bronzub  PSO to nie firma krzak. Skoro konsultanci coś wiedzą, to termin realizacji musi być mniejszy niż 30 dni....bo w takim terminie operator podaje adresy w publikacjach przed uruchomieniem.

No to będziesz miał szybki net 

Dobrze targuj ofertę