- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam pewne pytanie, a mianowicie jak to jest z tym LTE w budynkach. Posiadam telefon Samsung Galaxy S8+, gdy wchodzę do jakiegokolwiek budynku - domu, szkoły, sieć zmienia tryb pracy na sieć 3G. Czy to jest normalne? Czytałem gdzieś o problemach związanych z siecią LTE w budynkach, ale patrząc na ostatnie tygodnie jest chyba coraz gorzej, bo strony na 3G ładują się bardzo wolno, co doprowadza mnie do szewskiej pasji, bo muszę coś pilnie sprawdzić, a internet mi na to nie pozwala. A może to problem z kartą SIM? Coś czuje że otrzymam odpowiedź że każdy tak ma, jeżeli tak jest to cóż, trzeba będzie sobie jakoś z tym dać radę. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
To zależy od propagacji fal radiowych. Jeśli nadajnik jest daleko, coś go zakłóca, albo jest coś między Tobą a nadajnikiem coś co może odbijać sygnał, to jest normalne.
Na początek sprawdziłbym czy problem dotyczy tylko tego telefonu. Czy masz możliwość przełożenia karty sim?
Ew. czy inni użytkownicy sieci Orange w okolicy mają podobne problemy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
Samo odpalenie LTE800 nie zawsze rozwiązuje problemu. Tu akurat mamy oba telefony z półki ponad przeciętnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
Strona /zasieg przez cały dzień chwilowo nieczynna. A co do zasięgu to najlepiej wziąć krzesełko usadowić się mając maszt na widoku i LTE pewne (u każdego operatora). W swojej lokalizacji należy kupić startery wszystkich operatorów, przetestować i wybrać. Nie kierować się mapą, ofertą, reklamą, zapewnieniami konsultantów itp. W tym przypadku trzeba być niewiernym Tomaszem - jak nie dotkniesz to nie uwierzysz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest z tym LTE?
czy zawarte w tym temacie odpowiedzi okazały się przydatne? Jeśli tak - to zachęcam do oznaczenia tej "naj" 🙂
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk
Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.