Xiaomi 17T Pro w supercenie tylko dla planu L, a zamiana abonamentu na pakiet usług.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 24
  • 0

Xiaomi 17T Pro w supercenie tylko dla planu L, a zamiana abonamentu na pakiet usług.

Cześć, zaciekawiła mnie oferta na Xiaomi 17T Pro, który przy wzięciu go w planie L jest za 1872 zł, czyli ponad połowę taniej niż kosztuje normalnie, a do tego ponoć odkurzacz lub hulajnoga warte ok 1600 zł jest w gratisie (chodź ponoć według regulaminu już czas na zakup minął, więc po co oni to dalej reklamują?). Problem jest taki, że mi przydałby się jakiś internet w domu, czy telewizja, a z jakimkolwiek pakietem usług ten telefon kosztuje już 3348 zł, a tak drogiego telefonu nie potrzebuję. 

To co mogę teoretycznie zrobić, to podpisać umowę na plan L z telefonem, a po miesiącu dołożyć, czy to internet mobilny dla domu, czy to światłowód jak będzie dostępny. Tylko czy wtedy nie zmieniła by się przypadkiem cena rat za urządzenie, wszak abonament komórkowy w pakiecie z usługą stacjonarną jest tylko 30 zł/mc droższy od niej i ma limit 500 GB. Nie chcę się w razie czego wpaplać w jakąś drogę bez wyjścia, szczególnie że raz że jakiegoś droższego telefonu niż te ok 2000 zł nie potrzebuję, a dwa że jak internet w domu normalnie działa, to dotychczasowe 33GB miesięcznie w telefonie na spokojnie mi wystarczało.

Pytanie też czy taka cena za urządzenie by mnie obowiązywała, gdyż obecnie posiadam Orange Love Standard, od ponad 2 lat na nieokreślonym, gdzie miesiąc temu Neostrada 10Mb/s się zepsuła i jest nienaprawialna, więc umowa jest już w czasie wypowiedzenia zrobionego przez Orange. A jak w sklepie Orange (bez zalogowania) kliknę na przedłużenie umowy to mimo 5 miesięcy gratis za abonament, cena telefonu rośnie do 3240 zł, więc bardzo podobnie co bez tego kombinowania z planem L.

Teoretycznie mógłbym też swój zapasowy numer w Orange na Kartę przenieść do Planu L, który wtedy kosztuje 60 zł/mc, a do tego cena telefonu dalej wynosi 1872 zł, tylko tutaj z tego numeru na co dzień nie korzystam i nie płacę za niego wcale (korzystam z GB z bonusów za doładowania), a do tego nie chciałbym tracić bonusów z czarnego startera. Chodź z drugiej strony mógłbym teoretycznie włożyć ten numer do routera i korzystać jak z internetu domowego (chyba że Plan L ma jakieś limity przy ciągłym korzystaniu z hotspota, o których nie wiem), chodź z trzeciej strony pakiety bez limitu w OnK czy to roczny, czy to miesięczne za połowę ceny w zupełności by mi wystarczyły. 

Z czwartej strony ten numer na kartę jest zarejestrowany na inną osobę niż pakiet Orange Love w którym jest numer z którego korzystam na co dzień, więc pewnie jakby pojawił się światłowód (cztery domy pomiędzy moim go posiadają, póki co od prawie miesiąca jest aktywny wniosek o derejonizację, chodź nie znam jeszcze rezultatu, szerzej pisałem o tym w październiku na tym forum), to zrobił by się pewnie bałagan z cesjami, przenosinami itp itd

Czy ktoś z was kiedyś przechodził przenosiny z abonamentu do pakietu usług, kiedy do abonamentu był telefon w bardzo niskiej cenie dostępnej tylko dla abonamanetu? Czy są ewentualne pułapki na które można wpaść (np. z niekompetencji pracowników), oraz czy warto w ogóle się w to wszystko bawić, czy nie lepiej wybrać jakąś ofertę bez zobowiązania (np. u submarek Orange, co być moze w moim przypadku byłoby możliwe) + telefon z wolnego rynku (nie wiadomo też kiedy ta promocja na tego Xiaomi się skończy?).

3 ODPOW. 3

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2482
  • 11552
  • 75

@FourBuzzard  piszesz "nie potrzebuje tak drogiego telefonu". Lepiej kup coś tańszego na wolnym rynku (w sklepie), co do abonamentu... nie opłaca się. Weź sobie kartę, albo Flex.

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 457
  • 2193
  • 40

Cześć, możesz skorzystać z planu L, a następnie zmigrować do planu Love, nie ma to wpływu na wysokość rat.

Zwróć uwagę na okresy karencji.

Zgodnie z regulaminem Orange Love (którego notabene w aktualnej wersji 1/26 na stronie nie obecnie nie widać, kopia ze starszej wersji w Googlach):

jeżeli korzystają już Państwo z Abonamentu komórkowego w Orange i chcą Państwo włączyć go do pakietu Orange Love, mogą państwo
skorzystać z promocji w dowolnym momencie trwania obecnej umowy zawartej na czas nieokreślony lub po 3 miesiącach od rozpoczęcia
korzystania z usługi z umową na czas określony. Jeżeli skorzystali Państwo z zakupu telefonu na raty, są Państwo zobowiązani do zapłaty
pozostałych rat za urządzenie zgodnie z harmonogramem spłaty rat, który Państwo od nas otrzymali.

Wg informacji na stronie xiaomi promocja na gratis była przedłużona do 31.07, ale aktualnie już się zakończyła .

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 859
  • 5047
  • 37

@Glutnapisał(-a)

@FourBuzzard  piszesz "nie potrzebuje tak drogiego telefonu". Lepiej kup coś tańszego na wolnym rynku (w sklepie), co do abonamentu... nie opłaca się. Weź sobie kartę, albo Flex.

E tam, za dwa lata witamy @FourBuzzard ponownie na forum  🙂 z pytaniem "jak uwolnić się od orange love i zachować numer, bo tyle czasu przepłacałem i mam już dość" 😉