Witam jestem własnie przy zakupie nowego telefonu a u mnie słaby zasieg jest i mam pytanie w jakich telefon jest funkcja wifi calling. A moze jakieś propozycje telefonu do 1200 zł.
Tu info na ten temat oraz lista smartfonów:
https://www.orange.pl/view/wificalling
Tu link z ewentualnymi promocjami na ten tydzień smartfonów z Orange:
@Robert-691 najlepiej do WiFi Calling kupić smartfon z dystrubucjo Orange.
Tu info na ten temat oraz lista smartfonów:
https://www.orange.pl/view/wificalling
Tu link z ewentualnymi promocjami na ten tydzień smartfonów z Orange:
A co myślicie o tym telefonie
XIAOMI Redmi Note 9 Pro 6/128GB
Myślimy to, że prawie żaden Xiaomi nie obsłuży ani VoLTE ani WiFi Calling w Orange. Tylko te są na dziś na liście Orange:
Wszystkie pozostałe Xiaomi są przez Orange blokowane.
@Robert-691 osobiście preferuję marki Samsung. Dla mnie działają bezproblemowo. Kupiłem jednego Xiaomi i były problemy, jak soft Google po aktualizacji miał błąd. Samsung działał Xiaomi nie.
@Robert-691 całkowicie zgadzam się z tym co mówi @ketrasaArtur (piąteczka dla Ciebie Artur) jak brać to Samsunga, więc może poczekaj jeszcze chwilkę aż Orange wprowadzi Galaxy A51 5G (super sprzęcik za niecałe 2 koła - testowałem) co do Xiaomi nie wypowiadam się bo to g....
Oki to jak tak mówicie ja sie nie znam a co powiecie na tego
SAMSUNG Galaxy M31s 6/128GB
@Robert-691 jeżeli chcesz fona z 5G to ten model go nie ma, on jest 4G, ale ogólnie też fajny sprzęcik
Edit.
Samsung robi dobre fony, mogą posłużyć kilka lat, producent dość długo wspiera swoje modele także działają bezproblemowo i mają częste aktualizacje, tu przykład z mojego podwórka: żonusia w lutym 2019 kupiła samsunga A40 był android 9, w zeszłym roku aktualizacja do andka 10, kilka dni temu dostał androida 11, praktycznie co 2 miechy poprawki sprzętowe, jak widzisz producent się stara i nie zapomina o swoich modelach z przed ponad 2 lat (niektórzy producenci zapominają o swoich modelach po roku).
Wszystkie Samsungi od 2018 roku z wolnej dystrybucji mają wgrane ustawienia do VoLTE i VoWifi dla wszystkich operatorów (nie jestem pewien czy dla zielonych też). Wszystko pięknie działa.
@maciejnet słusznie mówisz, całkowita racja, w moim przydługim wywodzie zapomniałem wspomnieć o VoLTE i VoWifi oraz o Rich Communicatons (RCS) ale to w nowszych modelach i andku 10 i 11.