Nie można wyświetlić tego widżeta.

Router 5G z wyjściem RJ11 i obsługą VoLTE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1817
  • 6394
  • 71

Trochę z innej beczki.

Zamierzam nawet kupić router z 5G ale zawierający gniazdo RJ11 dla telefonu.

Jaki router, aby działało VoLTE, które z definicji ma kodowanie. Rozmowy powinny być dostępne pomiędzy urządzeniami i operatorami wspierającymi dane kodowanie.

Nawet w autoryzowanych telefonach z utrzymaniem połączenia VoLTE pomiędzy Orange i Plusem są problemy. W routerze bez 2G lub 3G to może być niemożliwa rozmowa.

Jak to praktycznie wygląda?

4 ODPOW. 4

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19948
  • 57657
  • 784

@andrzej1441 kiedyś sprawdzałem na routerze HUAWEI B525, ale on wtedy przełącza się na 3G. Obecne routery ze sklepu Orange:

https://www.orange.pl/esklep/modemy-i-routery/zte/router-zte-mc888-5g-(cat-19-)

https://www.orange.pl/esklep/modemy-i-routery/inny/router-tp-link-nx220v-5g-(cat--19)

niby mają gniazdo RJ-11, ale nie miałem okazji sprawdzić działania.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 880
  • 3479
  • 28

@andrzej1441 

np. MC888 ma takie wyjście, jednak nie testowałem tego rozwiązania...podobno to działa całkiem dobrze.

Trzeba jednak uważać bo np. Plus wycina całą funkcję z telefonem.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 485
  • 1938
  • 8

@Zeuseknapisał(-a)

@andrzej1441 

np. MC888 ma takie wyjście, jednak nie testowałem tego rozwiązania...podobno to działa całkiem dobrze.

Trzeba jednak uważać bo np. Plus wycina całą funkcję z telefonem.

MC888 nie sprawdzałem ale na MC801 działał mi numer z Cyfrowego Polsatu (dedykowany do internetu). czyli w zasadzie Plus choć karta SIM bardzo stara.Sprzed epoki nano

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1817
  • 6394
  • 71

Po taniości (do 700zł) to zastanawiam się nad:

INSTRUKCJA OBSŁUGI HH512LV/HH512LM  dokładnie to nad wersją LM z oprogramowaniem obsługującym telefon.

Ogólnie to nawet jak jest RJ11 to często obsługa zależy od wersji oprogramowania tak jak było w starych routerach z LTE B593 , B715, ZTE MF286D. Na tych przerzuca do 3G. SMSy otrzymywane i wysyłane bez przerzucania.

PS. Jedyne obawy wynikają z tego, że na rynku wtórnym jest za dużo tego modelu z nie działającym gniazdem SIM.