Jakie routery 5G na kartę sim i anteny zewnętrzne (jeśli potrzebna) polecacie? Budżet do 1200zł

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

Jakie routery 5G na kartę sim i anteny zewnętrzne (jeśli potrzebna) polecacie? Budżet do 1200zł

Kolejne screeny z opisem pytań w nazwie

mam 5G w N1 tylko NE211 myli to z pasmem B1 takmam 5G w N1 tylko NE211 myli to z pasmem B1 takpytanie, czy jednak działa mi UPnP bo widzę jakąś usługę, do tego widzę opcję aktywowania portów, to jak to jest moge hostować gry czy niepytanie, czy jednak działa mi UPnP bo widzę jakąś usługę, do tego widzę opcję aktywowania portów, to jak to jest moge hostować gry czy nie

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Wygląda na to, że masz 5G na 2100 + pasma LTE.  O co pytasz na screenach, w zapiskach?  

• 98
  • 285
  • 0

Pytanie, czemu w kompie nie moge przebić 50 Mbitów na speedtestach? Czemu karta sieciowa TL-WN722N v1 która może obsłużyć do 150Mbitów pokazuje mi sprzeczne informacje w windzie? Screeny niżej

Muszę zmienić kabel czy ustawienia w windzie lub BIOSie? i czemu nie odbieram 5Ghz? Nie mam lub muszę zmienić w ustawieniach w BIOSie np.?

właściwości sprzętu i urządzenia screenwłaściwości sprzętu i urządzenia screenpołączenia sieciowe, stan screenpołączenia sieciowe, stan screen

@atlas_cudownapisał(-a)

Wygląda na to, że masz 5G na 2100 + pasma LTE.  O co pytasz na screenach, w zapiskach?  

w nazwach załączników są pytania

• 2842
  • 12100
  • 74

TL-WN722N to karta tylko 2.4Ghz i to co masz to chyba max, więcej z niej nie wyciągniesz. 

• 98
  • 285
  • 0

Przecież jest do 150Mbitów/s? Wina kabla czy o co chodzi?

• 2842
  • 12100
  • 74

@ŁebDoInteresównapisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)

TL-WN722N to karta tylko 2.4Ghz i to co masz to chyba max, więcej z niej nie wyciągniesz. 

Przecież jest do 150Mbitów/s? Wina kabla czy o co chodzi?

No masz 144Mbps. To praktycznie max...  Tak naprawdę na tej karcie  jeżeli przekroczysz 80Mbps na speed test to będzie cud. To bardzo stara karta sieciowa.  

• 98
  • 285
  • 0

NIe mam tyle dlatego opisałem sytuację w poście jako sprzeczne informacje, na speedtestach w telefonie w nocy miałem 100-120 Mbitów a na kompie nigdy nie przebijało 50 (dalej tak jest). Co z tego że stara skoro rzekomo może odebrać do 150Mbitów? Stąd moje screeny czemu mam jakąś blokade

Ok to odnośnie screena z UPnP, jak to jest czy moge hostować gry czy nie, mam w routerze możliwość ustawiania różnych rzeczy, to nie działa bo blokuje mnie operator tzn karciarz nie może hostować? Jak to jest?

• 2842
  • 12100
  • 74

@ŁebDoInteresównapisał(-a)

NIe mam tyle dlatego opisałem sytuację w poście jako sprzeczne informacje, na speedtestach w telefonie w nocy miałem 100-120 Mbitów a na kompie nigdy nie przebijało 50 (dalej tak jest). Co z tego że stara skoro rzekomo może odebrać do 150Mbitów? Stąd moje screeny czemu mam jakąś blokade

NIE MASZ BLOKADY. TA KARTA SIECIOWA WIĘCEJ NIE WYCIĄGNIE. 

UPnP służy  do komunikacji miedzy urządzeniami, żeby mogły się wzajemnie wykrywać. Do hostowania potrzebujesz  niższego NATowania.  Jeżeli masz net w abo, to pomocna będzie usługa VPN. Ale w tym temacie jest mnóstwo rozwiązań i to temat na inny wątek. 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@ŁebDoInteresów Twoja karta sieciowa WiFi to crap. Kup coś z WiFi 5GHz.

• 98
  • 285
  • 0

Mógłbyś coś polecić ty albo @atlas_cudow w rozsądnych pieniądzach?