- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie routery 5G na kartę sim i anteny zewnętrzne (jeśli potrzebna) polecacie? Budżet do 1200zł
@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)
Refurb za 700 zł
https://roaming.orange.pl/esklep/modemy-i-routery/tp-link/router-odu-idu-tplink-ne211-outdoor---hx51...
Dzięki ale wole dopłacić te dwie stówki i mieć nówke 😉 niby ryzyko minimalne że coś może być nie tak ale jednak jestem przesądny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie routery 5G na kartę sim i anteny zewnętrzne (jeśli potrzebna) polecacie? Budżet do 1200zł
Jak będziesz już posiadał to napisz jak wrażenia i osiągi, pewnie komuś się przyda takie coś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No pewnie że dam znać jak działa, nie jestem chamem 😄 jutro zamawiam a tymczasem dzwoniłem rano do BOK i obciążenie BTSa: stwierdzono, i to w stopniu znacznym. Mam nadzieję że zgłoszenie coś da (sarkazm)
Póki co zachęcam do obstawiania wyników dl i up, ja zacznę optymistycznie, godziny szczytu 100/20 Mbitów/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na Ipv6 nigdy nie udało mi się przebić 130Mbps. Na IPv4 mam prawie cały czas 150Mbps ale są czasem spadki do 80Mbps, ale nierzadko łapie 180Mbps. Oczywiście nie robię speed test co godzinę. Nadajnik mam dość blisko (750m). W mojej miejscowości jest 5G na 2100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobra przyszedł, jade z nim do domu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podepnę się pod temat. Obecnie używam routera z samym LTE i jest w porządku nie bufuruje, nie zacina. Pytanie czy zmiana na router z 5G zwiększy mi bitrate oglądanych filmów np.?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912 A masz tam u siebie 5G w paśmie C? Sama zmiana routera na 5G takich wyników nie poprawi, nawet jeśli złapiesz 5G. Jakość streamingu na C+, czy ligi angielskiej miałem tak samo dobrą na tylko LTE 100Mb/s jak teraz kiedy mam 900+ Mb/s na 5G. I wcześniej i teraz nic nie zacina, ani nie buforuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie jest tylko 5G w paśmie C różowego operatora. Jest tylko tzw. 5G fake Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912napisał(-a)U mnie jest tylko 5G w paśmie C różowego operatora. Jest tylko tzw. 5G fake Orange.
Robiłem kiedyś testy fake 5G w Orange w porównaniu do Tylko LTE. Wyniki moich speedtestów - przy maksymalnej agregacji 4 pasm LTE - były podobne ze wskazaniem na Tylko LTE, gdzie prędkości były zazwyczaj o kilka do ok. 10 procent lepsze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli masz tylko 5G2100 to zmiana niczego nie poprawi. Z moich obserwacji wynika że korzystając z 5G2100 możesz zyskać na wysyłaniu kosztem pobierania.
Osobiście z tego pasma nie korzystam i mam odznaczone w routerze.