Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jaki smartfon z 5G i szybkim wifi do 500 zł

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1176
  • 3850
  • 0

@j131  Ale to i tak nie zmienia faktu że już chce mieć nowy smartfon i nie chodzi tu tylko o 5g zdecydowałem się na model co mi zaproponował @ketrasaArtur czyli Motorola G34 8/128 ale nie kupię tego telefonu ze sklepu Orange bo cena mi nie odpowiada po prostu. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19976
  • 57757
  • 784

@Januszbba pamiętaj tylko, że po zakupie smartfona z poza dystrybucji Orange, może nie działać WiFi Calling, VoLTE. Najlepiej po zakupie sprawdzić, aby była możliwość skorzystania z 14 dni na odstąpienie, jeśli nie spełni Twoich oczekiwań. 

Wczoraj do oferty dołączył jeszcze jeden ciekawy model z tańszych telefonów: Samsung Galaxy A16 5G:

https://www.orange.pl/esklep/smartfony/Samsung/Samsung-Galaxy-A16-5G-4-128-GB

• 1176
  • 3850
  • 0

@ketrasaArtur  Wiem o tym ale cena 1000 zł to dla mnie za dużo ale mam 14 dni na zwrot jak coś. Ale akurat wifi calling i volte ma działać na g34. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2328
  • 11135
  • 92

@ketrasaArtur W specyfikacji tylko WiFi 5.

• 1176
  • 3850
  • 0

@ketrasaArtur  Też można sprawdzić czy wifi calling i volte działają włączyć tryb samolotowy i zadzwonić do kogoś ale i też musi być ikona słuchawki i obok niej wifi to wtedy zadziała dobrze pisze? 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6650
  • 27310
  • 217

@Januszbbanapisał(-a)

@ketrasaArtur  Też można sprawdzić czy wifi calling i volte działają włączyć tryb samolotowy i zadzwonić do kogoś ale i też musi być ikona słuchawki i obok niej wifi to wtedy zadziała dobrze pisze? 

WiFi Calling aka Voice over WiFi to jest co innego niż VoLTE aka Voice over LTE.

To pierwsze sprawdzisz w trybie samolotowym, przy włączonym WiFi.

Tego drugiego nie sprawdzisz tak prosto. Powinna być ikonka, powinna być opcja w ustawieniach karty SIM, ale nawet jeśli jest i opcja i ikonka, to nie ma gwarancji 100% że VoLTE działa. Takim objawem że nie działa jest zanik połączenia LTE w trakcie rozmowy, telefon przechodzi wtedy całkowicie na niższy protokół tzn. 3G lub 2G.

• 1176
  • 3850
  • 0

@j131  Ale też czytałem żeby wifi calling lub Volte zadziałało oprócz włączenia tych funkcji musi być włączone WiFi i komórkowa transmisja danych czyli internet z Lte Czy to prawda? 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6650
  • 27310
  • 217

@Januszbbanapisał(-a)

@j131  Ale też czytałem żeby wifi calling lub Volte zadziałało oprócz włączenia tych funkcji musi być włączone WiFi i komórkowa transmisja danych czyli internet z Lte Czy to prawda? 

Nie wiem co czytałeś, ale ewidentnie mieszasz dwie różne rzeczy.

Trasmisja danych nie jest potrzebna do żadnej z tych rzeczy. Jedno działa przez WiFi  drugie przez GSM. Obsługują je inne radia w telefonie.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 311
  • 1222
  • 5

@Januszbba  wifi calling nie potrzebuje komórkowej transmisji danych. Jego używa się wtedy, gdy nie masz dostępu do sieci komórkowe

• 1176
  • 3850
  • 0

@j131  Jak chcesz korzystać tylko z wifi calling i masz włączone WiFi to musisz jeszcze włączyć komórkową transmisję danych żeby to zadziałało?